En Sıcak Konular

Jobs hakkında bilinmeyenleri FBI açıkladı

10 Şubat 2012 13:54 tsi
Jobs hakkında bilinmeyenleri FBI açıkladı ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Steve Jobs hakkında 191 sayfalık bir rapor yayımladı. Raporda, Jobs'ın üniversitedeki not ortalamasından Komünist partisiyle ilişkisi olup olmadığına kadar birçok detay yer alıyor.

Steve Jobs'un henüz dünyanın en ünlü dahilerinden biri olarak tanınmadığı 1991 yılında, FBI'ın Jobs hakkında oldukça kapsamlı bir araştırma yaptığı ve sonuçları raporladığı ortaya çıktı.

Wall Street gazetesinin 'Enformasyon Özgürlüğü Yasası'na dayanarak yaptığı teklif üzerine FBI, raporu, detaylı bir düzeltme çalışması sonrasında, röportaj yapılan kişilerin isimlerini gizleyerek yayımladı.

"KÜSTAH", "ANTİPATİK" AMA "İYİ BİR LİDER"

Jobs'ın, ABD eski başkanlarından George H. W. Bush'un danışmanlık heyeti bünyesinde önemli bir mevkiye atanması düşünüldüğü için gerçekleştirilen araştırmada, FBI ajanları Jobs ve onu tanıyan 30'dan fazla kişiyle görüşmeler yaptı. Bu kişiler arasında, Jobs'ın arkadaşları, komşuları ve ailesi yer alıyor.

Raporda adı geçen kişiler, Steve Jobs'ın "iyi bir işadamı ve lider" olduğu noktasında uzlaşıyor, ancak birçoğu da "kişiliğinden hoşlanmadıklarını" dile getiriyor.

Jobs’ın üniversitedeki 2.65'lik not ortalamasından Komünist partisiyle ilişkisi olup olmadığına kadar pek çok detayın yer aldığı raporda, Apple'ın kurucu ortağı Jobs, küstah ve antipatik olarak tanımlanırken, araştırmanın yapıldığı tarihten yaklaşık beş yıl öncesine kadar uyuşturucu kullandığı bilgisine de yer veriliyor.

"HEDEFLERİNE ULAŞMAK İÇİN GERÇEĞİ ÇARPITIR"

Rapordaki en çarpıcı ifadelerden birisi, "Jobs'ın dürüstlüğü hakkında sorular yöneltilen kişilerden bazıları, Jobs'ın hedeflerine ulaşmak için gerçeği çarpıtabileceğini belirtti" oldu.

FBI raporunda yer alan bir diğer önemli bilgiye göre, Apple ve Jobs 1985'te bomba tehdidi aldı. Olayda, telefon kulübesinden arayan kimliği belirlenemeyen bir kişinin Apple'ı arayarak Jobs'ın ve diğer yöneticilerin evine bomba yerleştirdiğini söylediği ve 1 milyon dolar istediği ifade edildi. Ancak, bomba yerleştirildiği iddia edilen yerler temiz çıktı.

Komünist Parti de dahil olmak üzere hükümet karşıtı hiçbir organizasyona üye olmadığı belirtilen Jobs’ın üyesi olduğu tek kurumun New York Athletic Kulübü olduğu belirtilen raporda, Jobs ayrıca, “yürüyüş tutkunu” ve "iyi bir komşu" olarak tanımlanıyor.

Kaynak: H.Planet



Bu haber 891 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,364 µs