En Sıcak Konular

Finans Merkezi inşaatı 2 ay içinde başlıyor

10 Şubat 2012 13:08 tsi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Finans Merkezi inşaatına önümüzdeki 2 ay içinde başlamayı hesap ettiklerini bildirdi. Bayraktar, ilk kullanım izninin de 2,5 yıl alacağını söyledi.

Bayraktar, Divan Kuruçeşme'de İstanbul'daki üniversitelerin çevre, mimarlık ve inşaat bölümlerinin başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle "Kentsel Dönüşüm ve Çevre Buluşmaları" kapsamında bir araya geldi.

Toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bayraktar "Taksim'e cami projesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Taksim'e cami yapılmalı mı?" sorusuna "Taksim'de bir proje var. Taksim'deki trafik hareketinin yer altına indirilmesi projesi var. Cami yapılmasıyla ilgili bize ulaşan bir şey yok. Başbakanımıza böyle bir takdim olsa bana gönderirdi. Bana gönderilen bir şey yok. Şu anda benim elime böyle bir proje gelmedi. Gelirse Taksim'e uyuyor mu, uymuyor mu bakarız" karşılığını verdi.

Bayraktar, "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasa Tasarısı" hakkında bazı beklentiler oluştu. 2/3 çoğunluk deniliyor. Bağdat Caddesi'nde oturan vatandaş, 'Apartmanda 2/3 çoğunluk sağlarsak binamız yıkılabilir' diye düşünüyor. Buna açıklık getirir misiniz?" sorusunu da şöyle cevaplandırdı:

"Riskli bina olması lazım. Böyle bir niteliklikli çoğunluğun kararıyla olmaz. Fakat diyelim ki bina riskli bina ve yıkılmış. Esas gayemiz riskli binaları yıkmak. Yıkıldıktan sonra veya riskli bina ise bakanlık, belediye ve valilik tarafından tespit edilmişse 2/3 çoğunlukla her türlü tasarrufta bulunabilecekler. Mahkeme yolu açık ama yürütmeyi durdurma kararı verilmemesi için dünyadan örnekler hem de Türkiye'den örnekleri yasaya koyduk. Burada bu işin yürümesi lazım. Önümüzdeki süreçte bizim önümüzü kesecek en çok sıkıntılı şey eleştiriler değil, açık gözler."

"Tasarıya askeri alanlar da dahil edilecek mi?" sorusu üzerine de Bayraktar, askeriye tarafından kullanılmayan ve kullanılmadığı tespit edilen alanların bu kapsamda değerlendirilmesinin söz konusu olduğunu dile getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Kanun hükmündeki kararnamede Genelkurmay'a tahsis edilen araziler değerlendirildiği zaman buradan gelecek gelir Genelkurmay'a verilmek zorunda. Çok ciddi meblağlar çıktığı için bu kanun kapsamında değerlendirmek, uygun görüş almak, alınmak suretiyle bu alanlar rezerv konut alanı, kentsel alan olarak değerlendirilebilir" dedi.

Bayraktar, İstanbul Finans Merkezi'nin maliyeti ve ne zaman faaliyet geçeceği konusundaki soruya da "Önümüzdeki 2 ay içinde inşaatına başlamayı hesap ediyoruz. İlk kullanılma izninin de 2,5 yıl alacağını tahmin ediyoruz" diye cevap verdi.

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum da finans merkezinin yaklaşık 800 bin metrekare alana sahip, 2,5 milyon metrekare inşaat alanına sahip bir alanının olduğunu belirterek "Bunun 2,5-3 milyar dolarlık bir bir proje olacağını düşünüyoruz. Bu yıl içinde inşaata başlayacağız. Protokol hazırlandı. 3 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor" dedi.

cnntürk

Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,689 µs