En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan tarihe geçecek CHP itirafları

10 Şubat 2012 13:08 tsi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında, tek parti döneminin yanlışlarını ortaya koyarak tartışılacak sözlerle özeleştiri yaptı.

Atatürk'ü Koruma Kanunu'na gerek olmadığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, Nazım Hikmet'i hapse atanın da Sabahattin Ali'yi öldürtenin de CHP olduğunu söyledi

Gazeteci Ömer Şahin'in Kanal A daki "Görüş Farkı"na konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çok tartışılacak açıklamalar yaptı. Cumhuriyet dönemiyle birlikte birçok hata ve yanlışın olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, yaşanan bazı olayların sorumluluğunun CHP iktidarında olduğunu söyledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, tek parti dönemiyle ilgili özeleştiride bulunarak, 1948 yılında gizlice yurt dışına çıkmak isterken faili meçhul bir cinayete kurban giden edebiyatçı Sabahattin Ali'yi CHP'nin öldürttüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Cumhuriyet dönemiyle ilgili pek çok hatalar oldu, yanlışlar oldu. Nazım Hikmet'i kim hapse attı? CHP. Sabahattin Ali'yi kim öldürttü? CHP. Doğrulara her zaman doğru deriz ama yanlışların da istismar edilmesi doğru değil, biz bunu söylü-yoruz. Yoksa Celal Bayar da Kuvayi Milliyeci'dir. Atatürk'ü Koruma Kanunu'nu DP çıkartmıştır."

NE ATATÜRK'Ü NE DE BAŞKASINI KORUMA KANUNUNA GEREK YOK

Atatürk'ü Koruma Kanunu'yla ilgili görüşleri sorulan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Atatürk bu milletin bağrından yetişmiş olan bir insandır. Bu ülkeye büyük hizmetleri olmuş bir insandır. Ne Atatürk'ü ne de bir başkasını özel bir yasayla korumanın bir anlamı yoktur. Mustafa Kemal bütün malvarlığını bu millete bağışlamış adamdır. Kendi parasıyla Kur'an'ı Elmalılı Hamdi Yazır'a yazdırmış adamdır. Ona çok büyük haksızlıklar yapılıyor. Yazıktır günahtır" diye konuştu.

DERSİM'İ YAŞAYAN BENİM, ASIL BENDEN ÖZÜR DİLENMELİ

Başbakan'ın milletvekili çıkartamadığı için Dersim yansa umurunda olmayacağını savunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Dersim için neden özür dilemediği sorusuna, "Ben Dersim olayını zaten yaşamışım. Ben özür dilenmesi gereken kişiyim. Daha ne söyleyeyim ben? Dramı yaşayan, kayıplar veren birisiyim. Benden gelip özür dilenirse memnun olurum ben. Ayrıca ben kin tutmayan bir insanım. Dersimli de kin tutmuyor, kendi devletine sadık. Kin tutarsanız olmaz. Kinle siyaset gitmez" karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, "Eski yaraları kaşımak doğru değil ama bu gerçekler ortaya çıkmasın anlamında değil. Gerçekler ortaya çıkmalı, tarihçiler yazmalı, insanların kayıpları, uğradıkları haksızlıklar yazılmalı. Bunlara kimse bir şey demiyor ki zaten" diye konuştu.

Yeni Şafak

Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,951 µs