En Sıcak Konular

6 ilde 460 köy yolu ulaşıma kapandı

10 Şubat 2012 11:35 tsi
Etkisini arttıran soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle Samsun, Sinop, Ordu, Amasya, Çorum ve Giresun'da kapanan toplam bin 460 köy yolunda açma çalışmaları sürerken bazı ilçelerde de eğitime ara verildi.

Soğuk hava ve kar yağışı, yurt genelinde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Samsun İl Özel İdaresi yetkilileri, Alaçam'da 20, Asarcık'ta 2, Atakum'da 15, Ayvacık'ta 15, Bafra'da 16, Canik'te 21, Çarşamba'da 30, Havza'da 3, İlkadım'da 3, Kavak'ta 15, Ladik'te 18, 19 Mayıs'ta 3, Salıpazarı'nda 15, Terme'de 15, Tekkeköy'de 15, Vezirköprü'de 5 ve Yakakent'te 5 olmak üzere ulaşıma kapanan toplam 216 köy yolunun açılmasına çalışıldığını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada da, Ayvacık, Alaçam, Salıpazarı ve Yakakent ilçelerindeki tüm okullar ile Tekkeköy ilçesindeki köy okullarının 1 gün tatil edildiği aktarıldı.

-Sinop-

Sinop'ta etkisini arttıran soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için çalışılıyor.

İl Özel İdaresi yetkilileri, merkezde 14, Ayancık'ta 56, Boyabat'ta 6, Durağan'da 12, Dikmen'de 28, Erfelek'te 14, Gerze'de 26 ve Türkeli'nde 31 olmak üzere toplam 187 köy yolun kapalı olduğunu, ekiplerin bölgede çalışmalarını aralıksız devam ettirdiğini aktardı.

-Ordu-

Ordu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 397 köy yolunda çalışmalar sürüyor.

İl Özel İdaresi yetkilileri, merkezde 69, Akkuş'ta 32, Aybastı'da 8, Çamaş'ta 3, Çatalpınar'da 5, Çaybaşı'nda 6, Fatsa'da 20, Gölköy'de 17, Gülyalı'da 2, Gürgentepe'de 9, İkizce'de 7,Kabadüz'de 7, Kabataş'ta 2, Korgan'da 16, Kumru'da 28, Mesudiye'de 57, Perşembe'de 40, Ulubey'de 20 ve Ünye'de 49 olmak üzere ulaşıma kapanan toplam 397 köy yolunun açılmasına çalışıldığını ifade etti.

Bölgede merkez ve bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, merkez, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Fatsa, Gölköy, Gürgentepe, Gülyalı, Kabataş, Korgan, Mesudiye, Perşembe, Ulubey ve Ünye ilçelerinin belde ve köylerinde eğitime bir gün ara verildiği kaydedildi.

-Amasya-

Tüm yurtta etkili olan soğuk hava ve kar yağışı Amasya'da da hayatı olumsuz etkiliyor.

Edinilen bilgiye göre, gece boyunca etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi beyaza bürünürken il genelinde ulaşıma kapanan 93 köy yolunun ulaşıma açılmasına çalışılıyor.

Yetkililer, merkezde 30, Merzifon'da 11, Gümüşhacıköy'de 20, Göynücekte 13, Taşova'da 6 Suluova'da 12 ve Hamamözü'nde 1 olmak üzere toplam 93 köy yolunda ulaşımın yeniden sağlanması için çalıştıklarını belirtti.

-Çorum-

Çorum'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

İl Özel İdaresi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı köyler dahil olmak üzere ulaşıma kapanan toplam 227 köy yolunda çalışmalar yoğun şekilde sürüyor.

Yetkililer, merkezde 50, Mecitözü'nde 23, Alaca'da 45, Osmancık'ta 6, İskilip'te 19, Bayat'ta 16, Kargı'da 20, Uğurludağ'da 4, Sungurlu'da 38 ve Boğazkale'de 6 köy yolunda gerçekleştirilen çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Karla mücadele kapsamında 27 greyder, 4 kar bıçaklı kamyon ve 3 kepçeyle çalışmaların sürdürüldüğünü aktaran yetkililer ayrıca, vatandaşların 24 saat boyunca karla mücadele konusunda yardım almak için Çorum İl Özel İdaresi'ne ulaşabileceklerini ifade etti.

Meteoroloji müdürlüğü yetkilileri ise, iki gündür etkisini arttıran kar yağışının Cumartesi gününe kadar aralıklarla devam etmesinin beklendiğini kaydettiler.

-Giresun-

Giresun'da etkili olan kar yağışı dolayısıyla 340 köy yolu ulaşıma kapanırken, kent merkezi ve tüm ilçelerdeki okular bugün tatil edildi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, yörede etkili olan kar yağışı dolayısıyla merkezde 48, Alucra'da 23, Bulancak'ta 12, Çamoluk'ta 26, Çanakçı'da 13, Dereli'de 6, Doğankent'te 8, Espiye'de 3, Eynesil'de 12, Görele'de 23, Güce'de 9, Keşap'ta 42, Piraziz'de 6, Şebinkarahisar'da 59, Tirebolu'da 42 ve Yağlıdere ilçelerinde 8 olmak üzere ulaşıma kapanan toplam 340 köy yolunun açılması için çalışmalar devam ediyor.

Yetkililer, kar mücadelesi kapsamında 46 ekibin, 22 greyder, 21 yükleyici ve 3 adet kar makinesi ile yol açma çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Yağış nedeniyle kent merkezi ve tüm ilçelerde okulların bugün tatil edildiği bildirildi.

aa

Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,146 µs