En Sıcak Konular

Ankara'da 97 köy yolu ulaşıma kapandı

10 Şubat 2012 11:13 tsi
Ankara'da aralıklarla devam eden kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Başkentte dün başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kent merkezindeki bazı yollarda araç trafiği durma noktasına geldi, birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Kar ve buzlanma nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı ve yaralanmalı trafik kazası da meydana geldi. Özellikle sabah saatlerinde kayan araçların yolları kapatması nedeniyle araç trafiği güçlükle ilerledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Avni Kavlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meteorolojinin uyarıları üzerine, 75 ekibin kentin farklı noktalarında hazır bekletildiğini belirterek, kar yağışının başlamasıyla birlikte kentin ana arterlerinde tuzlama ve kar temizliği çalışması yapıldığını söyledi.

Kar yağışının etkisini artırmasının ardından ekip sayısının 100'e yükseltildiğini ifade eden Kavlak, karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi.

Buzda kayan araçlar yüzünden ulaşımda zaman zaman aksamalar olduğunu ifade eden Kavlak, ''Daha önce yaptığımız uyarılara bazı sürücüler kışlık olmayan lastikli araçlarıyla trafiğe çıktılar. Bu araçların yolda kayarak kaza yapması, yolu kapatması nedeniyle ulaşımda aksamalar olduğu gibi, belediye ekiplerimizin karla mücadele çalışmalarında sıkıntı oluşturdu. Bu şekilde kapanan yollarda ekiplerimiz tuzlama ve kar temizliği çalışması yapamadı'' diye konuştu.

-Bazı köy yolları ulaşıma kapandı-

Kar yağışı, Ankara'daki köy yollarında da ulaşımı olumsuz etkiledi. Ankara'nın ilçelerine bağlı toplam 97 köy yolunda, kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Ankara İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan da dün öğleden sonra kar yağışının başlamasıyla çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapandığını belirterek, ''Şu an itibariyle 97 köy yolu ulaşıma kapalı durumda. Bu sayı dün gece çok daha fazlaydı. Ekiplerimizin aralıksız sürdürdüğü çalışmalarla kapanan köy yollarının önemli bir kısmı ulaşıma açıldı'' dedi.

Ceylan, ulaşımın sağlanamadığı köy yollarında mahsur kalanlar da olduğunu ifade ederek, ''Karla mücadele ekiplerimiz öncelikli olarak yolda mahsur kalan, durumu ağırlaşan hastalar ve cenazelerin bulunduğu köy yollarına öncelik vererek çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının durması halinde yolu kapalı olan köy yolları da gün içerisinde ulaşıma açılmış olacak'' dedi.

Meteoroloji Ankara Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre de, kar yağışının akşama kadar hafif şekilde etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Başkente gece yaşanan en düşük hava sıcaklığı da sıfırın altında 4 derece olarak ölçülürken, günün en yüksek hava sıcaklığının ise yine sıfırın altında 1 derece olması tahmin ediliyor.

aa

Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,852 µs