En Sıcak Konular

'Katliamın sürmesinden BM sorumlu'

10 Şubat 2012 10:48 tsi
'Katliamın sürmesinden BM sorumlu' Suriye’deki İhvan, ülkeye yeniden gözlemci gönderilmesi önerilerini eleştirdi. Cemaatten yayınlanan bildiride Birleşmiş Milletler, ülkede yaşanan insan hakları ihlallerini görmezden gelmekle suçlandı.

Suriye’deki Müslüman Kardeşler Cemaati, Arap Birliği ve Birleşmiş Milletler tarafından önerilen Arap ve yabancı gözlemcilerin Beşşar Esad rejiminin Suriye halkına karşı toplu katliam ve soykırımını sürdürmede ısrarı gölgesinde ülkeye geri gönderilmesi çağrısını şiddetle kınadı.

Cemaatin Londra’daki resmi sözcüsü Zehir Salim’in imzasını taşıyan bildirisinde Arap Birliği ve Güvenlik Konseyi, varlıklarını ortaya koymaları, hak edenlere gerekli yardımı vaktinde sunmaları için sağlık, yardım ve insani kuruluşları harekete geçirmeye çağrıldı.

Cemaat, insan hakları raporlarında işaret edildiği üzere rejimin kurbanlarının gerekli tedavilerden mahrum bırakıldığına, devlet hastanelerinde cinayet, yaralama, organ hırsızlığı ve –doktorlar da dahil olmak üzere- tutuklama gibi çeşitli bedensel işkencelere maruz kaldığına dikkat çekti.

Cemaat bildirisinde BM, BM genel sekreteri ve BM’ye bağlı tüm insani yardım kuruluşlarını Suriye’de insan haklarının, yaralı ve esir haklarının korkunç bir şekilde ihlal edilmesini görmezden gelmek ve hazır bulunmamakla suçladı.
Bildiride Suriye hapishanelerindeki koşulların uygulanan zulüm ve iğrençliklerle daha da kötüleştiğine, vahşi işkencelerin yayıldığına, onlarcasının canının alındığına, tutukluların ailelerinin kendileriyle iletişim kuramadığına ve hiçbir haber alamadığına işaret edildi.

Cemaat, Kızılay ve Kızılhaç’tan meydan hastanelerinde kuruluşun bayrağını açarak gerçek anlamda varlık göstermesini talep etti. İlgili kuruluşlardan da bu duruma ilişkin kanunlara göre hareket etmelerini talep ederek şu ifadeleri kullandı: ‘Kendilerini, neler olup bittiğini gözlemlemek için Suriye hapishanelerini –insani hukuk gücüyle- teftişe ve binlerce kayıp kişinin akıbetini ortaya koymaya çağırıyoruz.’



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,897 µs