En Sıcak Konular

Eğitime kar engeli

10 Şubat 2012 10:27 tsi
Türkiye'yi esir alan kar yağışı bazı il ve ilçelerde okulların tatil olmasına yol açtı. İşte tatil olan il ve ilçeler...

ORDU
Ordu'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

RİZE
Rize'de, olumsuz kış koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde okul öncesi ve ilköğretim okulları ile liselerde eğitime bir gün süre ile ara verildiği belirtildi.

NİĞDE
Niğde ve ilçelerinde dün gece başlayan yoğun kar sebebiyle okullar 1 gün tatil edildi.

Kent merkezi ile bazı ilçelerde olumsuz hava şartları ve kar yağışı sebebiyle eğitime 1 gün ara verildi. Niğde Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, Niğde merkez, merkeze bağlı köy ve kasaba, Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik, Ulukışla ilçelerinde İlk ve orta dereceli okulların 10 Şubat 2012 Cuma günü 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

MALATYA
Malatya Valiliği, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle Yeşilyurt ilçesindeki okullarda eğitime bir gün ara verdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Müdürlüğünden hava şartları üzerine bulunulan uyarı üzerine, Yeşilyurt'taki ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği belirtildi.

SİVAS
Sivas'ın Suşehri ilçesinde taşımalı eğitime, Şarkışla'da ise ilçe genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Şarkışla Kaymakamlığı, daha önce duyurulan taşımalı eğitimin bir gün tatil edilmesi kararının ardından olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle ilçe merkezindeki okulların tamamında bu kararın uygulanacağını bildirdi.

Bu arada Suşehri Kaymakamlığı da ilçede etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun, ''Kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime 2 gün ara verilmişti. Bugün de gün boyu aralıklarla yağan kar ve tipi nedeniyle köy yollarımızın birçoğunda sıkıntılar yaşanıyor. Bu nedenle ilçe merkezi hariç köylerden taşımayla gelen öğrencilerimiz için bir gün daha tatil kararı alındı'' dedi.

Şarkışla ilçe merkezindeki okullarda eğitime devam edileceğini ifade eden Uçgun, ancak taşımalı eğitimin yapılamayacağını kaydetti.

Öte yandan, Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde Kaymakamlık tarafından ilçe merkezi, beldeler ve köylerde eğitime 1 gün ara verildi.

YOZGAT
Yozgat'ta, olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentteki yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ve ilçelerde taşımalı eğitim veren ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, ''İl ve ilçe merkezlerinde bulunan okullarımızda eğitim-öğretim devam edecek olup, köy ve kasabalarda bulunan tayımalı eğitim verilen okullarda hava muhalefeti nedeniyle Valilik kararıyla eğitime bir gün ara verilmiştir'' denildi.

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç ise yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle ilçedeki ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini açıkladı.

AĞRI
Ağrı'da, yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı dolayısıyla il genelinde eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği belirtildi.

ERZURUM
Erzurum ve bazı ilçelerinde, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

İl Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi dolayısıyla kent merkezi ile Aziziye, Yakutiye ve Palandöken ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu ilçelerde 10 Şubat tarihinde ilköğretim ve liselerin tatil edildiği bildirildi.

TUNCELİ
Tunceli kent merkezi ile bazı ilçelerde olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Tunceli İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karara göre, Tunceli ile Hozat, Mazgirt, Çemişgezek, Pülümür ve Ovacık ilçelerinde ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim yapılmayacak.

TOKAT
Tokat'ın bazı ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Tokat Valiliğinden alınan bilgiye göre, şehir merkezi ve bazı ilçelerde önceki gün etkili olan kar yağışının ardından meteorolojinin uyarısı üzerine eğitime 1 gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Buna göre, Tokat kent merkezi ile Artova, Yeşilyurt, Sulusaray, Pazar, Turhal ve Zile ilçelerinde ilköğretim ve ortaöretim okullarında eğitim yapılamayacak.

MALATYA
Malatya Valiliği, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle il merkezindeki okullarda eğitime 1 gün ara verdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Müdürlüğünden, soğuk ve kar yağışlı havanın devam etmesi ve kar yağışı ile birlikte buzlanma ve don olayı meydana gelebileceği uyarısı yapılması üzerine il merkezindeki tüm okulların 1 gün süre ile tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, ''Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlar, kalp ve böbrek yetmezliği ile kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanlar ve engelli kamu personelinin 10 Şubat 2012 tarihinde idari izinli sayılmaları, ilköğretim ve liselerinde tatil edilmesi Valiliğimizce uygun görülmüştür'' denildi.

Malatya Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle 8-9 Şubat tarihlerinde okulları 2 gün süre ile tatil etmişti.

ÇANAKKALE
Çanakkale'nin Çan ve Yenice ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Çan Kaymakamı Hasan Gözen, yaptığı açıklamada, ilçede devam eden kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ile bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini bildirdi.

Yenice Milli Eğitim Halil İbrahim Koyuncu da ilçe merkezi ile bağlı belde ve köylerde, ilk ve orta dereceli okullarda için eğitime bir gün ara verildiğini kaydetti.

BİNGÖL
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında 10 Şubat tarihinde eğitime ara verildiği bildirildi.

ajanslar

Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,615 µs