En Sıcak Konular

Ortak müdahale, ikinci Çukurca faciasını önledi

10 Şubat 2012 08:35 tsi
Ortak müdahale, ikinci Çukurca faciasını önledi Terör örgütü, geçen yıl 24 şehit verdiğimiz Çukurca'ya önceki gece yeniden saldırdı. Güvenlik birimlerini ve lojmanları hedef alan 200 kişilik gruba polis ve askerin anında müdahalesi baskının büyümeden önlenmesini sağladı. Saldırıda 1 askerimiz şehit ol

PKK, uzun yıllar sonra kış ortasında saldırı düzenledi. 19 Ekim 2011'de 24 askerin şehit düştüğü Hakkari'nin Çukurca ilçesine önceki gece saat 02.30 sularında ikinci kez saldırdı. 200 kişilik grupla ilçeye baskın düzenlemek ve sınır birliğine sızmak isteyen teröristler Mehmetçik'in dikkati sayesinde hedefine ulaşamadı. Bölgeye hakim bir tepeye kurdukları Doçkalarla emniyet binaları, askerî tesisler ve lojmanlara ateş açan 200 kişilik terörist grup, Jandarma ve Emniyet Özel Harekât timlerinin anında karşılık vermesi üzerine kaçmak zorunda kaldı. Çatışmada Jandarma Onbaşı Metin Çetin şehit olurken 4 terörist ölü ele geçirildi. Kuzey Irak'a kaçan teröristlerin, sınırı geçene kadar hakim tepeye yerleştirdikleri Doçkalarla ateş ettiği öğrenildi. Alınan bilgilere göre ilk olarak 49 No'lu sınır taşındaki askerî birliğe saldırı düzenlendi. Onbaşı Metin Çetin de teröristlerin ilk ateşi sırasında şehit oldu. Aynı saatlerde Kinyastepe'de bulunan Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığı binası ile emniyet lojmanlarına saldırıldı. Lojmanlara atılan 2 roket hiçbir yere isabet etmedi. Jandarma komutanlığına ise uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Atılan kurşunlar, şehirdeki bazı vatandaşların evlerine isabet etti.

Olay önceki gece 02.30 sularında meydana geldi. Hakkari Valisi Muammer Türker, 49 No'lu sınır taşındaki askerî birliğe ateş açıldığını belirterek, şunları söyledi: "Teröristlerin ilk ateşinde 1 askerimiz şehit oldu, 6 askerimiz yaralandı. Güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi üzerine yaklaşık 1,5 saat çatışma devam etti. Teröristlerin gecenin karanlığından faydalanarak kaçmasının ardından yapılan arama tarama faaliyetlerinde 4 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Saldırıdan sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı."

Sınır hattındaki bu olay yaşanırken aynı saatlerde Kinyastepe'de bulunan Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığı binası ile emniyet lojmanlarına da saldırı yapıldı. Lojmanlara atılan 2 roket şans eseri hiçbir yere isabet etmedi. İlçe jandarma komutanlığına ise uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine teröristler kaçtı. PKK'nın kurşunları, şehir merkezindeki bazı vatandaşların evlerine de isabet etti. Ancak can kaybı ya da yaralanma olmadı. Teröristlerin Kuzey Irak'ta bulunan ve Çukurca karşı tarafında bulunan terör örgütü kamplarına kaçtıkları tahmin ediliyor.

Kaçanların yakalanması için operasyon başlatılırken, bölgedeki buzlanma nedeniyle sınır iç bölgelerine gidilemediği belirtiliyor. Terör örgütü mensuplarının saldırıdan önce sınırdaki termal kameralar tarafından tespit edildiği de ortaya çıktı. Teröristlerin, geçen yıl 24 askeri şehit ettiği olayda termal kamaralardan tespit edilmesine rağmen müdahale edilmediği iddia edilmişti. Çukurca'daki saldırıda Jandarma Onbaşı Metin Çetin'in şehit olduğu haberi, Rize'nin Yeniköy Mahallesi'nde yaşayan ailesini gözyaşlarına boğdu. Baba Ahmet Çetin, oğluyla en son 2 gün önce telefonda görüştüğünü belirterek, "Ne yapalım, takdir böyleymiş. Vatana bir kurban da bizden olsun." dedi.

Bingöl'de 12 terörist etkisiz hale getirildi

Öte yandan önceki gün Bingöl merkeze bağlı Ilıcalar beldesi yakınlarında, sabah saat 04.00 sularında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 9 terörist ölü ele geçirildi. Çatışmada 3 terörist de yaralı olarak yakalandı. Yaralı teröristler Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerinde 9 Kalaşnikof, 5 el bombası, 1 roketatar, 2 M-16 ve bir miktar C-4 patlayıcı madde, bir büyük ve bir küçük telsiz ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

KCK operasyonlarıyla lojistik desteği kesilen kırsaldaki PKK'lıların, gıda ihtiyacı için Ilıcalar beldesine yakın Yanibaşlar köyünün dışında bulunan yazlık bir eve yerleştikleri öğrenildi. Bunlardan birinin gıda temini için beldeye gitmesinin güvenlik güçleri tarafından fark edilmesi üzerine operasyonun başlatıldığı öğrenildi. Operasyonda PKK'nın Erzurum eyalet sorumlusu olduğu iddia edilen 'Peri' ve Mahir' kod adlarını kullanan Haşim Kaya'nın da öldürüldüğü belirtildi.

zaman



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,281 µs