En Sıcak Konular

BM ve Arap Birliği'nden Suriye'ye ortak heyet

9 Şubat 2012 22:26 tsi
Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Bin Helliy, Birliğin Genel Sekreterinden önümüzdeki Pazar günü Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılması beklenen Arap Dışişleri Bakanları toplantısında Birleşmiş Milletler (BM) ile koordinalı olarak Suriye'de g



Bin Helliy bugün yaptığı açıklamada Arap Birliği'nin Suriye'deki gözlemcileri çekme veya görevlerinin bitirilmesi ile alakalı çıkan açıklamaları redederek, heyet başkanı General Muhammed Ahmet El-Dabi ile heyetin tatil yapma konusunda anlaşma yaptığını açıkladı.

Genel Sekreter Yardımcısı, "Bu gözlemcilerin ülkelerine dönme konusu önümüzdeki Pazar günü Arap Bakanların toplantısını bekliyor. Bununla birlikte heyetin sayı, donanım bakımından yeniden organizasyonu, rolünün desteklenmesi ve güçlendirilmesi ve belki BM'nin tecrübelerinden faydalanabilir." dedi.

Arap Bakanlarının toplantısı hakkında ise Bin Helliy, toplantı sırasında Suriye'de yaşanan gelişmeler, Arapların çeşitli forumlarda siyasi ve diplomatik hareketi ve Arap Birliği'nin Suriye'ye göndereceği gözlemcilerin görevini nasıl geliştireceğini ve aktifleştireceği konularını görüşeceğini ümit ettiğini söyledi.

Arap Birliği gözlemci heyetinin görevi devam etmesi halinde Arap ülkeleri arasında yaşanan anlaşmazlıkların nasıl giderileceği konusunda ise, "Arap Birliği'nin gözlemci heyetine katılıp katılmama kararı Arap ülkelerinin isteğine bağlı bir karardır ve her ülkenin katılıp katılmama hakkı mevcuttur. Heyete katılımında bütün Arap Ülkelerinden istenmemektedir." diyen Bin Helliy, geçtiğimiz süre içinde gözlemci heyete 22 Arap ülkesinden 13 ülkenin katıldığına dikkat çekti.

Bin Helliy, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Arap Birliği Genel Sekreteri'nin BM ile Suriye'ye ortak heyet gönderme isteği açıklamasına ise bu isteğin, düşüncenin Arap Bakanlarına Pazar günü sunulacak ve bu konuda son kararı onların vereceklerini sözlerine ekledi.

(CİHAN)

Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,855 µs