En Sıcak Konular

Okul bahçeleri otopark olarak kullanılmayacak!

9 Şubat 2012 13:56 tsi
Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Okul Aile Birliği Yönetmeliği’ne göre bundan sonra okul bahçeleri ve açık alanlar otopark olarak kullanılmayacak. Halen devam eden sözleşmeler sözleşme süresinin bitiminden sonra yenilenmeyecek.

Yönetmeliğin Geçici 1. Maddesinde getirilen hüküm ile okul bahçelerinin otopark olarak kullanılmasına son verildi. "Bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden önce salon, açık alan ve otopark olarak kiraya verilen yerlerin sözleşmeleri, sözleşme bitim tarihinden sonra yenilenmez" ifadeleri ile getirilen hükme göre halen okullarda otopark olarak kullanılan alanların sözleşmeleri sözleşme bitim tarihine kadar devam edecek. Sözleşmenin sona erdiği tarihten sonra yeniden sözleşme imzalanmayacak.

Yönetmelikle ayrıca okulların spor salonlarının daha etkin kullanımı da hedefleniyor. Birlik Gelirleri başlıklı 15’nci maddenin c bendinde yer alan "Kamu kurum ve kuruluşları, özel hukuk tüzel kişilikleri ve gerçek kişilerin, örgün ve yaygın eğitim kurumları bünyesinde eğitim ve öğretimin yapıldığı saatler dışında gerçekleştirecekleri sosyal, kültürel, sportif, kurs, proje, sınav, toplantı, kampanya ve benzeri gelir getirici etkinliklerinden sağlanan gelirler" hükmü ile okulların bünyesinde bulunan salonların kullanımlarına devam edilmesi, kullanım zamanına göre daha çok kişinin yararlanmasının sağlanması amaçlanıyor.

Ayrıca yönetmelikte okul aile birliğinin velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlayamayacağı hükmü de tekrarlanırken "Okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplayamaz. Ayrıca Bakanlık tarafından yürütülen proje ve yapılan protokoller kapsamında okul ve kurumlarda yapılacak faaliyetlerden ücret talep edilemez" ifadelerine yer verildi.

haberturk

Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,416 µs