En Sıcak Konular

Gül ile Atambayev arasında mesaj teatisi

9 Şubat 2012 13:00 tsi
Türkiye ile Kırgızistan arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 20. yıldönümü münasebetiyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev mesaj teatisinde bulundu.

Mesajlarda Türkiye-Kırgızistan arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi vurgusu yeraldı.Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'e mesaj gönderdiği belirtildi.

Gül'ün, mesajında, "Sayın Cumhurbaşkanı, Aziz Kardeşim, Türkiye ile Kırgızistan arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 20. yıldönümü münasebetiyle, şahsım ve Türk halkı adına Zat-ı Devletlerini ve dost ve kardeş Kırgız halkını en içten duygularımla kutluyorum. Bu vesileyle, Cumhurbaşkanlığı görevini devraldıktan sonra sizi geçen hafta ilk ikili resmi ziyaretiniz için ülkemizde ağırlamaktan büyük kıvanç duyduğumu tekrar vurgulamakta yarar görüyorum.

Halklarımız arasındaki ortak dil, inanç, tarih, kültür ve değerlerden güç alan ilişkilerimiz, geride kalan yirmi yıllık süre zarfında her alanda hızlı bir gelişme seyri göstermiş ve iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ihdas edilmesiyle kurumsal bir nitelik kazanmıştır. Önümüzdeki dönemde, stratejik işbirliğimizin kardeşlik ruhu temelinde geliştirilip pekiştirilmesine büyük önem veriyoruz. Kardeş Kırgızistan'ın da dirayetli liderliğinizde aynı iradeye sahip olduğunu memnuniyetle müşahade ediyorum. Bağımsızlığını kazandığı günden bu yana, her zaman kardeş Kırgız halkının yanında yeralan Türkiye'nin, Kırgızistan'da demokrasinin yerleşmesi ile hukukun üstünlüğünün ve kalıcı huzur ve istikrarın tesisi yönündeki çabalara güçlü desteği kararlılıkla sürdürülecektir. Bu fırsattan bilistifade, Zat-ı Devletlerine sağlık ve mutluluk, dost ve kardeş Kırgız halkına refah ve esenlikler diliyorum."

Kırgız Cumhurbaşkanı Atambayev'in, Cumhurbaşkanı Gül'e gönderdiği mesajda ise şu ifadelere yer verildi:

"Değerli Ağabey, Kırgız Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 20. yıldönümü münasebetiyle, şahsım ve tüm Kırgızistan halkı adına Zat-ı Devletlerini, dost ve kardeş Türk halkını en derin duygularımla kutlamaktan şeref duyarım. Çağdaş Kırgızistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk Türkiye'nin devletimizin gelişmesine vermekte olduğu her türlü destekten dolayı şükranlarımı vurgulamak istiyorum. Türkiye ile Kırgızistan arasında dostane işbirliğini sağlam zemine kavuşturan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin kurulmuş olması ile ahiren gerçekleştirdiğim ziyaretim vesilesiyle birlikte imzalamış bulunduğumuz Yeni Tarihi Aşamaya İlişkin 20. Yıldönümü Ortak Bildirisi'nin ülkelerimiz arasında var olan ortak tarih, dil ve kültürel kardeşliğimize dayalı yapıcı ve içerikli işbirliğimizin daha da geliştirilmesine ve pekiştirilmesine katkı sağlayacağından eminim. Türkiye'nin dinamik gelişmesiyle birlikte bölgede ve dünyada güçlenen konumu, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin daha da ileri götürülmesi bakımından yeni imkanlar sunmaktadır. Bu vesileyle, Zat-ı Devletlerine sağlık ve mutluluk, dost ve kardeş Türk halkına refah ve esenlikler diliyorum."

cihan

Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,014 µs