En Sıcak Konular

Türkiye'nin petrol kuyuları mı var?

22 Haziran 2007 13:35 tsi
Türkiye'nin petrol kuyuları mı var?  
Başbakan Tayyip Erdoğan, muhalefet liderlerinin mazot fiyatlarıyla ilgili vaatlerine tepki gösterdi. Erdoğan, "Türkiye'nin petrol kuyuları mı var?" diye sordu.

 Başbakan Tayyip Erdoğan, muhalefet liderlerinin mazot fiyatlarıyla ilgili vaatlerine tepki gösterdi. Mazotun 1 YTL'ye satılmasını gerçekçi bulmayan Erdoğan, "Türkiye'nin petrol kuyuları mı var ki mazotu böyle ucuzlatıyorsun?" diye sordu.

Erdoğan, partisinin Ankara İl Başkanlığı'nca Altınpark Anfa Salonu'nda düzenlenen toplantıda muhalefete yüklendi. Seçim çalışmaları kapsamında illeri gezdiğini ve vatandaşlarla bir araya geldiğini belirten Erdoğan, meydanlarda "heyecanı" gördüğünü kaydetti. Erdoğan, "Millet aslında kararını vermiştir; 22 Temmuz'da sadece fiili olarak yasal işlemi, sandığa zarfını koymak suretiyle yapacak." diye konuştu. Hükümetin Türkiye'yi "81 ilinde üniversitelerin bulunduğu bir kampüs haline dönüştürmeyi" istediğini, ancak YÖK'ün bu üniversiteler için yeterli sayıda akademisyen olmadığını dile getirdiğini vurguladı. Milletin "kimin, ne kadar demokrat olduğunu, kimin maskelerin arkasına saklandığını çok iyi bildiğini" ifade eden Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşananların bunu net bir şekilde ortaya koyduğunu anlattı. Erdoğan, "Biz anladık ki Türkiye'de iki kere iki dört etmeyebiliyor. Üç edebiliyor, beş edebiliyor. Ama er ya da geç iki kere ikinin dört ettiğini CHP de görecek." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında Oyakbank'ın satışına da değindi. Realist bir değerlendirme yapan herkesin Türkiye'nin nereden nereye geldiğini bu satışla göreceğini ifade eden Erdoğan, şu görüşü dile getirdi: "Beyefendi övünüyor, diyor ki: 'Biz burayı 37 milyona satamıyorduk ben göreve geldiğimde', şimdi görün bak hangi fiyata satıldı.' diyor. Şimdi buradan da kendine pay çıkarmaya çalışıyor. Sen kendine bir şey çıkarma, bu ülkenin iktidarının ekonomik şartları nereden nereye getirdiğine bak, onun bereketidir bu. Ancak aynı zihniyet, Erdemir satılırken de 'Erdemir'i yabancıya kaptırmayız' diyordu, 'millidir' diyordu. 'Burayı yine biz alacağız' diyordu. Böyle bir kampanya da o arada başlattılar. Şimdi niye böyle davrandılar? Demek ki biz doğruyuz. Biz dedik ki 'paranın dini, milleti, ırkı olmaz.' Peki CHP ne diyor? Yanlış bir şey diyor, 'bankalar hep yabancılara gidiyor' diyor. Bunlar bu işi bilmiyor, bilemez. Millilik bu kafayla olmaz, milleti severek olur."

Sağlık kontrolünden geçti

Bu arada geçtiğimiz aylarda bel fıtığı başlangıcı teşhisi konulan Erdoğan, dün sağlık kontrolünden geçti. Erdoğan, Genelkurmay ziyareti ve MİT Müsteşarı Emre Taner'i kabulünün ardından Ultramar Görüntüleme Merkezi'ne gitti. Gazetecilerin soruları üzerine 'MR' çektirdiğini açıklayan Erdoğan, "Gayet iyiyim. Herhangi bir sıkıntı yok. Programlarıma devam ediyorum." dedi. 

 
zaman



Bu haber 287 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,463 µs