En Sıcak Konular

Ulusal sporumuz televizyon izlemek!

9 Şubat 2012 12:14 tsi
Ulusal sporumuz televizyon izlemek! Obezite Derneği’nin araştırmasına göre Türk toplumu spora zaman ayırmıyor.

Günde 4,5 saatini TV ve bilgisayar başında geçiren halkın yüzde 70’i ‘zaman bulamadığı’ için hiç egzersiz yapmıyor. Türkiye Obezite Araştırma Derneği tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’de Beslenme Alışkanlıkları& FizikselHareketlilik Düzeyi Saptama Araştırması”ndan çarpıcı sonuçlar çıktı. Araştırmada toplumun yeterli ve dengeli beslenmediği ve büyük çoğunluğunun fiziksel aktivitelere hayatında hiç yer vermediği anlaşıldı. Araştırma12 ilde15yaşüstütümsosyo-ekonomik gruba dahil bin 563 kişiyle yapıldı. Yaş ortalaması 36 olan katılımcıların yüzde 50.3’ünü kadınlar, yüzde 49.7’sini de erkekler oluşturdu. Araştırmaya katılanların yüzde 58,8’inin normal kilolu, yüzde33’ününhafif şişman, yüzde 8.2’sinin de fazla kilolu olduğu tespit edildi. Araştırma sonuçlarına göre, Türk toplumu fiziksel aktiviteye yaşamında yer ayırmıyor. Günde 4 saat 37dakikasını TVvebilgisayar karşısında geçirmesine rağmen yüzde 70’i zaman bulamadığı için düzenli egzersiz yapmadığını ifade etti. Bu kişilerin yüzde 85.2’si düzenli spor yapmazken sadece yüzde 14’ü düzenli spor yapıyor.

TEMİZLİK DE SPOR

Spor yapma nedenleri sorulduğunda, yüzde 68’i sağlıklı olmak için, yüzde 36’sı eğlence ve hobi, yüzde 16’sı sosyalleşmek, yüzde 11’i kendini ruhsal yönden iyi hissetmek için, yüzde 10’u da gerginliğini azaltmak cevabını verdi. En sık yapılan fiziksel aktivite ‘yürüyüş’ ve ‘temizlik’ olarak belirtilirken, katılımcıların yüzde 36,7’si hiçbir fiziksel aktivitede bulunmadığını söyledi. Erkeklerde bu oran yüzde 50’ye kadar çıktı.

Dışarıda yemek yiyoruz

Toplumun yüzde 34’ü haftada en az 6 öğününü ev dışında yediğini, yüzde 4.4’ü de düzenli olarak günde 5 öğün yemek tükettiğini söyledi. Toplumun yüzde 31.6’sı kahvaltısını düzensiz yaptığını belirtti. Genel beslenmede de ekmekten vazgeçilmiyor. Ayrıca toplumun yüzde 90’ında kalori hesabı bilincinin oluşmadığı anlaşıldı. 

Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,602 µs