En Sıcak Konular

Emniyet Müdürleri neden görevden alındı?

9 Şubat 2012 11:23 tsi
Emniyet Müdürleri neden görevden alındı?

İki olayın ardışık olması aralarında bağ bulunduğuna ilişkin yoğun bir spekülatif hava yarattı. İşin doğrusu şu ki...

KCK soruşturmasını yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya’nın MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş’i ifadeye çağırmasının ardından, KCK operasyonlarını yürüten İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ile İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan, görevden alındı.

Bu emniyet yetkileri Ergenekon ve Devrimci Karargâh soruşturmalarını yürütmüştü.
Emniyet, MİT, Ankara kulislerinde görevden almalarla ilgili tek bir konu konuşuluyor: MİT yetkilileinin KCK soruşturması kapsamında savcılık tarafından ifadeye çağrılmaları ile bu görevden alınmaları manidar ama ilişki ne?

Örneğin Mahmut Övür bu konuda şunları söylüyor; “Görevden almaların gerekçesi belli olmasa da anlaşılan o ki, bu isimler son dönemde MİT'e yönelik kampanyayla yakından ilgili...”

“… Şimdi o kampanya bu hamleyle daha ileri bir aşamaya taşınıyor. MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve eski yöneticilerinin "şüpheli"sıfatıyla ifadelerinin alınıyor olması çok açık biçimde ‘Devletin yürüttüğü şiddeti devreden çıkartma politikasının’ sorgulanacağı anlamına geliyor.”

“Yani bu, bir anlamda Başbakan Erdoğan'ın arkasında durduğu politikanın da sorgulandığı anlamına geliyor ki işin belki de en vahim yanı burası. Görünen o ki devlet içindeki bu "güç çatışması" giderek sınır tanımaz hale geliyor.”

Sabah Gazetesi’nin haberine göre de, “Görevden alınan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ile İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan'ın önceki gün saat 11.00 sularında İstanbul Adliyesi'ne geldikleri bildirildi. KCK operasyonlarını yürüten iki polis şefinin, adliyede MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve MİT yöneticilerinin şüpheli olarak ifadesine başvurmak isteyen Savcı Sadrettin Sarıkaya ile özel bir görüşme yaptığı öğrenildi. Ayrıca MİT İstanbul Bölge Başkanı İsmail Nişancı'nın da geçtiğimiz hafta iki kez adliyeye gelerek çeşitli görüşmeler yaptığı belirtildi.”

Milliyet Gazetesi’ndeki bir başka bilgi ise şöyle; “Üç ismin savcılığa çağrıldığının önceki akşam kulislere yayılmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın  MİT Müsteşarı Fidan’la görüştüğü öğrenildi. Aynı gece İstanbul Valiliği’ne “İki ismi görevden alın” talimatının gittiği belirtildi.”

www.iyibilgi.com

1- MİT-Emniyet çekişmesi nasıl başladı?

2- Ağır, çok ağır suçlamalar

3- İçinden çıkılmaz: MİT Müsteşarı ifade verir mi?

 



Bu haber 3,299 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,866 µs