En Sıcak Konular

Cipli PKK'lılara karşı sınırda önlem

9 Şubat 2012 10:54 tsi
PKK'nın Türkiye-Kuzey Irak sınırında oluşturduğu geçiş noktalarından lüks ciplerle terörist sevkiyatı yaptığının ortaya çıkması üzerine güvenlik güçleri sınır önlemlerini artırdı.

Türkiye-Kuzey Irak'ı birbirine bağlayan çayları geçiş güzegahı olarak kullanan PKK, Irak'tan Türkiye'ye terörist ve patlayıcı madde taşırken, Türkiye'den ise Kuzey Irak tarafına militan yapmak üzere belirlediği elemanları PKK kamplarına taşıdığı belirlendi. PKK'nın en son Irak tarafından lüks ciplerle taşıdığı militanlar ve mühimmatı, Hakkari'de 14 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiği bir servis aracına yönelik saldırıda kullandığı kaydedildi. İstihbarat raporlarına yansıyan bilgilere göre, Irak sınırında bulunan Çukurca ilçesinde Çığılı Çayı ile Derecik ilçesinde Hacıbey Çayı'nı kullanarak Türkiye'ye sızma yaptığı tespit edilen terör örgütü mensuplarının bunu çok rahat bir şekilde gerçekleştirdikleri belgelendi.

PKK'nın yurda militan sokma, temin ettikleri elemanları PKK kamplarına taşıma ve yine patlayıcı madde taşıma yöntemleri de ortaya kondu.

TERÖRİSTLERİN GEÇİŞLERİ TUTULDU

Bölgede görev yapan güvenlik güçlerinin kaçakçıların da Çığılı ve Hacıbey çaylarını kullanması nedeniyle, PKK'lılar ile kaçakçıları bir birinden ayırt etmekte zorlandıkları belirtildi. Çayların yer aldığı bölgede kontrol noktasının olmadığı hem PKK'lıların hem de kaçakçıların çay güzergahlarını ellerini kollarını sallayarak büyük bir rahatlıkla kullanabildikleri belirlendi. Güvenlik güçleri sınırda önlemlerini artırarak, PKK geçişlerini durdurmak için alarma geçti. Belirlenen kor noktalarda önlemlerin artırılması için çalışma başlatıldı.

yenişafak

Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,646 µs