En Sıcak Konular

'Müslüman ülke olduğu için Türkiye'yi seçtim'

9 Şubat 2012 10:22 tsi
Fenerbahçe'nin Senegalli yıldızı Musa Sow, Avrupa'dan birçok teklif almasına rağmen Müslüman bir ülke olduğu için Türkiye'yi tercih ettiğini söyledi. Basit bir hayat yaşadığını, dinibütün biri olduğunu anlatan Sow, 'Beşiktaş'a karşı gol attığımda All

Fenerbahçe'nin yeni transferi Musa Sow, Türkiye'yi Müslüman bir ülke olduğundan dolayı seçtiğini söyledi. Senegalli yıldız, "Allah'a ve İslam dinine inanıyorum. Maçlardan önce de dua ediyorum." dedi. FBTV'de Sarı-Lacivertli taraftarların SMS ile gönderdikleri soruları cevaplayan Sow, Beşiktaş derbisinde gol attıktan sonra dua etmesi konusunda, "Müslümanım. Beşiktaş'a gol attığımda Allah'ıma teşekkür etmek için dua ettim. Hiçbir şey rastlantısal olarak ortaya çıkmıyor. Allah'a ve İslam'a inanıyorum. Maçlardan önce dua ediyorum." ifadelerini kullandı.

Avrupa'da kendisini isteyen çok kulüp olmasına rağmen F.Bahçe'yi tercih ettiğini hatırlatan 26 yaşındaki golcü, şunları kaydetti: "Türkiye büyük ve Müslüman bir ülke. Fenerbahçe de çok büyük bir kulüp, çok büyük oyuncular burada forma giydi. İyi bir karar verdim, burada mutluyum. Basit bir hayat yaşayan, çok dinibütün biriyim. Şimdiden Fenerbahçe'ye adapte oldum. Burada daha ileriye gitmek için çalışacağım."

Kanarya'dan sezon başında ayrılan vatandaşı Niang'a çok saygısı olduğunu, Sarı-Lacivertli takımda onun giydiği 7 numaralı formayı seçtiğini belirten Sow, "Niang kalabilse burada kalırdı. Fenerbahçe'yi çok özlüyor. Aykut hocanın çok iyi bir teknik direktör olduğunu, onunla çok fazla çalışma şansı bulamadığı için üzüldüğünü söyledi. Benim de Aykut hocayla ilgili ilk izlenimlerim olumlu. Taktik olarak çok iyi, oyuncularıyla iyi bir bağ kuruyor." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'ye geldiği için kardeşi gibi gördüğü Dia'nın kendisinden daha mutlu olduğunu dile getiren Sow, Dia ile aynı evde yaşadıklarını söyledi. F.Bahçe'nin çubuklu formasını çok beğendiğini aktaran Senegalli oyuncu, bu formayı Lille'de oynarken Dia ve Niang'ın kendisine hediye ettiğini anlattı. Takım arkadaşları tarafından çok iyi karşıladığını vurgulayan Sow, Türkçe öğrenmek istediğini ifade etti. Sow, takım kaptanı Alex'ten daha sonraki maçlarda daha iyi anlaşacaklarının altını çizdi. En sevdiği yönünü gol atmak olarak tarif eden ve maç kaybetmeyi sevmeyen bir yapısı olduğundan bahseden Musa Sow, Thierry Henry'yi örnek aldığının bilgisini verdi.

Aziz Yıldırım'dan

1.200 sayfalık savunma

Şike davası kapsamında tutuklu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, ilk duruşmaya 6 gün kala savunmasını tamamladı. Futbolda şike iddialarına yönelik açılan davanın ilk duruşması 14 Şubat'ta Silivri Cezaevi'ndeki mahkeme salonunda yapılacak. Tutuklu sanıklarından Aziz Yıldırım'ın savunmasının şu ana kadar 1.200 sayfaya ulaştığı öğrenildi. Başkan Yıldırım'ı mahkemede üç avukatın savunacağı ve bu sayının artabileceği de belirtildi.

Kaynak: Zaman



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,305 µs