En Sıcak Konular

Ersever imzalı JİTEM belgesi

9 Şubat 2012 09:22 tsi
Ersever imzalı JİTEM belgesi Gizli bir görevle Tekirdağ’a giden ve polisin gözaltına aldığı 3 JİTEM elemanının serbest bırakılması için Binbaşı Cem Ersever imzalı belge ele geçirildi.

DİYARBAKIR’DAKİ karargâhının bahçesinde 29 cesede ait kemik parçaları bulunan JİTEM’le ilgili çok önemli belgeler ortaya çıktı. Ergenekon soruşturması kapsamında şüphelilerden birinin ev aramasında ele geçirilen ve JİTEM davasını yürüten Diyarbakır’daki Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen belgeleri STAR ele geçirdi. Binbaşı Cem Ersever imzalı belgelerde JİTEM’in hem uzun adı hem kısa adına yer veriliyor. 12 Mayıs 1991 tarihli tutanaklara göre ‘gizli’ bir görev için Tekirdağ’a giden itirafçılar Abdulkadir Aygan, Fethi Çetin ve korucubaşı İbrahim Babat, kaldıkları otelde silahlarının ateş alması sonucu karakolluk oldu. Olaya el koyan Çiftlikönü Karakolu’nda ifadeleri alınan üç kişi JİTEM kimliklerini gösterip bölgeye operasyon için resmi görevle geldiklerini söylüyor.

Konunun Merkez Komutanlığa bildirilmesi üzerine şüphelilerin verdiği JİTEM’in Diyarbakır telefonu aranıyor. Dönemin İnzibat Komutanı Binbaşı Şekip Ünsal görüşme notlarını aldığı Telefon Görüşme Tutanağı’nda, 0 412 XXXXX numaralı telefondan Binbaşı Cem Sever ile görüştüğünü ve üç kişinin kendi elemanları olduğunu, üzerlerindeki silahların da kendilerine zimmetli olduğunu söylemesi üzerine serbest bıraktıklarını aktarıyor.

Üç kişi için ‘elemanımızdır’ yazısı

Soruşturmayı yürüten Çiftlikönü Polis Karakolu’na ise Binbaşı Cem Ersever imzalı bir faks gönderilerek “silahlar da adamlar da bizim” deniyor. Ersever’in 3’üncü Jandarma İstihbarat Grup Komutanı olarak imzaladığı belgede şu ifadeler kullanılıyor;

“Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Grup Komutanlığı’nın (JİTEM) aşağıda isimleri belirtilen istihbarat personelinin, grup komutanlığında Tekirdağ ilinde Güneydoğu Anadolu bağlantılı PKK metropol faaliyetleri hakkında mevcut bilgilerin teyidi ve PKK cephe teşkilatıyla bağlantılı olduğu şahısların araştırılması amacıyla 09 Mayıs 1991 tarihinden itibaren görevlendirilmiş olduklarını bilgilerinize arz ederim.” 

BİRİ RUHSATLI-DİĞER RUHSATSIZ

Çift tabancalı JİTEM’ciler


JİTEM davasını yürüten mahkemeye gönderilen tutanaklar arasında Abdulkadir Aygan’ın, Fethi Çetin’in ve İbrahim Babat’ın JİTEM’e ait kimlik kartlarının fotokopileri ile birlikte kullandıkları silahların seri numaraları da bildirildi. Abdülkadir Aygan’ın 22 Ağustos 1990 li kimlik kartında komutan olarak Ersever imzası bulunuyor. Rütbesi jandarma er ve  numarası 1958 olarak belirtilen Aygan’ın silahının D.938121 seri numaralı Smith Wesson olduğu kaydediliyor. Aygan’da yakalanan silahın aynı marka ve model olmasına rağmen seri numarasının farklı olduğu gözüküyor. Bu da JİTEM’cilerin biri ruhsatlı diğeri ruhsatsız silah taşıdıkları iddiasını doğruluyor. Fethi Çetin isimli diğer JİTEM elemanın kimlik kartındaki “Askeri Kimlik” numarası bölümünde 2068, silah numarası ise A458514 olduğu yazıyor.

star


Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,884 µs