En Sıcak Konular

CHP'li İnce: Cemil Çiçek istifa etmeli

9 Şubat 2012 09:15 tsi
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''Meclis kürsüsünün muhalefete kısılmasını engellemek için kürsüde bulunma eylemi yaptık, fiziki saldırıda bulunmadık'' dedi.

Mecliste, geçmişte İçtüzük tartışmalarında bir milletvekilinin yaşamını yitirdiğini anımsatan İnce, bugün, bir milletvekili yaşamını yitirmediyse bunun tesadüf olduğunu söyledi.

İnce, ''Ne yazık ki eşkıya gece yarısı Meclise gelmiştir. Türkiye'nin özeti budur. Türkiye'de faşist bir iktidar, eşkıya Meclis anlayışı hüküm sürmektedir. Çoğunluk diktası, sayısal üstünlüğüne güvenen, kaba kuvvetten medet uman, kaba kuvvetle dövme teknikleri geliştiren, setler oluşturan, yolları kesen, güçlü kuvvetli gençlere arkada barikat kurduran, orman kanunu işletmek isteyen, ilkesiz, kavgacı, uzlaşmaz, faşist AKP'nin, son görüntüleriydi bunlar'' diye konuştu.

Bunlardan korkmadıklarını, direnişin partisi olduklarını ifade eden İnce, arkadaşlarının, hemen hemen hepsinin işkencelerden geçtiğini söyledi. İnce, kaba kuvvetle karşılık vermemelerinin, bilmediklerinden, hazırlıksız olduklarından değil, kendilerine yakıştıramadıklarından olduğunu kaydetti.

-Çiçek'i istifaya çağırdı-

İnce, bu gecenin asıl ilgi çeken yönünün, Meclis Başkanı Cemil Çiçek olduğunu savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Meclis Başkanı, TBMM'nin Başkanı değildir. Atatürk'ün koltuğuna layık değildir, Erdoğan'ın emir eridir. Başbakan, grup toplantısında 'o İçtüzük çıkacak' dedi. Meclis Başkanı da 'Başüstüne Başbakanım' dedi. Protokolde iki numara değildir, tarafsız değildir, ancak AKP'ye grup başkanvekili olabilir. Cemil Çiçek, istifa etmeli, Meclisin onurunu kurtarmalıdır. Meclisin onuru ayaklar altına alınmıştır, yasamanın başındaki bir kişi, böyle davranamaz, bu kadar taraflı, emir eri pozisyonuna giremez, onbaşı bile değil. Onbaşı bile olamamıştır, emir eridir o.''

-''İşgal amaçlı değil''-

İnce, AK Parti'nin amacının, Meclisi verimli çalıştırmak, birikmiş tasarı, teklifleri geçirmek değil, muhalefetin sesini kısmak, faşizm olduğunu ileri sürdü.

''CHP'liler, Meclis kürsününü işgal etti'' şeklinde yazılan haberlerin düzeltilmesini isteyen İnce, Meclis kürsününü işgalden koruduklarını iddia etti. İnce, şöyle devam etti:

''Meclis kürsüsünü eşkıyaya karşı koruyoruz, muhalefetin sesini kısmak isteyenlere, bizi konuşturmak istemeyenlere karşı, milletin kürsününü, millet iradesini savunmak için oradayız. İşgal amaçlı orada değiliz. Biz, 1920, 1922'de işgal kuvvetlerine karşı savaştık, bugün de milletin kürsüsünde muhalefetin sesini kısmak isteyen, işgalcilerle mücadele ediyoruz. Bugün, AKP kaba kuvvetten medet umar hale gelmiştir. Bugün AKP'nin tavrı, 'sayısal olarak onlardan fazlayız, onları döveriz, sindiririz, Meclisten atarız, o yasaları da çıkarırız' mantığındalar. Biz işkencecilerden korkmadık, sizden hiç korkmayız. Siz bizden sayısal olarak üstün değil, geometrik olarak üstünsünüz, sadece bizden fazla hacim kaplıyorsunuz, nitelik olarak üstün değiller. Bugün bütün arkadaşlarla birlikte direnmeye devam edeceğiz. Bunlara pabuç bırakacak, kaba kuvvetten korkacak halimiz yoktur.

Hiç kimseye fiziki müdahalede bulunmadık, protesto hakkımızı kullandık. Meclis kürsüsünün, muhalefete kısılmasını engellemek için Meclis kürsüsünde bir anlamda bulunma eylemi yaptık, fiziki saldırıda bulunmadık.

Ama onlar bize fiziki saldırıda bulunarak, zorla yararak, Meclisi gerip, o kürsüyü almak istediler. Bunlara Meclis Başkanı seyirci kaldı. Hukuk, İçtüzük ayaklar altına alındı, saatlerce ara verildi. Bu gecenin asıl tartışılması

gereken kişisi Çiçek'tir. Çiçek her şeyini yitirdi, tarafsızlığını yitirdi, Meclisin onurunu yok etti, gölge düşürdü, emireri pozisyonunda bir santim yukarıya çıkıp, Başbakan'ın onbaşısı bile olamamıştır.''

aa

Bu haber 468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,550 µs