En Sıcak Konular

Çukurca ve Bingöl'de şiddetli çatışmalar

9 Şubat 2012 08:10 tsi
Çukurca ve Bingöl'de şiddetli çatışmalar Hakkari'nin Çukurca ilçesine sızmaya çalışan PKK'lı teröristler sınır bölgesindeki askeri bölgelere uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırdı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesine sızmaya çalışan PKK'lı teröristler sınır bölgesindeki askeri bölgelere uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırdı.
Teröristler saat 02.30 sıralarında ağır silahlarla ilçedeki 10 noktaya eş zamanlı saldırı düzenledi. İlçe Jandarma, emniyet müdürlüğü, emniyet lojmanları ve çok sayıda üs bölgelerine yönelik saldırıya güvenlik güçleri anında karşılık verdi.

İlk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı. Teröristlerin ilçe merkezinin karşısında bulunan tepelere doçka denilen ağır silahlar yerleştirdiği, saldırı sırasında roket atar ve el bombaları kullandığı öğrenildi.

''4 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir''
Hakkari Valisi Muammer Türker, Çukurca ilçesinde teröristlerce askeri birliğe düzenlenen saldırıda 4 teröristin ölü ele geçirildiğini bildirdi.

Hakkari Valisi Türker yaptığı açıklamada, teröristlerce saat 02.30 sıralarında Çukurca ilçesi 49 nolu sınır taşındaki askeri birliğe yönelik ateş açıldığını söyledi.

Türker, ''Terör örgütü üyelerinin ilk ateşinde 1 askerimiz şehit oldu, 6 askerimiz ise yaralandı. Güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi üzerine yaklaşık 1,5 saat çatışma devam etti.

Teröristlerin gecenin karanlığından faydalanarak kaçmasının ardından yapılan arama tarama faaliyetlerinde 4 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir'' dedi. Vali Türker, olaydan sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığını bildirdi.

Bingöl'de çıkan çatışmada terör örgütü PKK mensubu teröristler öldürüldü.

Bingöl merkeze bağlı Ilıcalar beldesi yakınlarında, sabah saat 04.00 sularında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 9 terörist ölü ele geçirildi. Çatışmada 3 terörist de yaralandı.

Yaralı teröristler Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Cihan



Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,669 µs