En Sıcak Konular

Demirtaş'tan Öcalan için eylem çağrısı

8 Şubat 2012 11:51 tsi
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının yıl dönümünde parti teşkilatını eyleme çağırdı.

Eylemlerde Öcalan’ın özgür kalacağı koşulların talep edilmesi istendi.

BDP Genel Başkanı Demirtaş ve Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak imzasıyla partinin Meclis grubu ve il teşkilatlarına “Öcalan’a uygulanan tecrit ve 15 Şubat Uluslararası komplosu”nu içeren bir “perspektif yazısı” gönderildi. BDP’ye yönelik “siyasi soykırım operasyonları”nın üçüncü yılını doldurduğu ve 14 Nisan 2009 tarihinden bu yana 6 bin 200’den dazla partilinin tutuklanarak cezaevine konulduğu ifade edilen yazıda avukatlardan profesörlere, gazetecilerden belediye başkanlarına, çocuklardan yaşlı insanlara kadar bir halkın tamamının AKP yargısının hedefi haline getirildiği belirtildi. Uludere’de 34 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın üstünün örtülmeye çalışıldığı, ama buna izin verilmeyeceği belirtilen yazıda Öcalan’a yönelik tecrit ve işkence uygulamasının da aynı konseptin bir parçası olduğu ileri sürülerek şöyle denildi:

“Hükümet temsilcileri yapmış oldukları açıklamalarda tecriti bilerek ve kanunlara aykırı olmasına rağmen göz göre göre uyguladıklarını itiraf etmişlerdir. Bir hükümet, açık bir işkence yöntemini sınırsız ve ahlaksız bir şekilde uygulamaktan ve bunu canlı yayınlarda açıkça ifade etmekten çekinmiyorsa, bu hukuksuzluğa ve ahlaksızlığa karşı çıkmak bir onur ve vicdan görevidir.”

-"ÖCALAN'A SEVİYESİZCE YAKLAŞIM KABUL EDİLEMEZ"-

Kürt halkının milyonlarca ferdinin halk önderi olarak tanımladığı bir kişiye karşı bu şekilde seviyesizce yaklaşılmasının kabul edilemez bir tutum olduğu savunulan yazıda, “Daha birkaç ay öncesine karşı heyetler halinde görüştükleri ve etki gücünü kabul ettikleri bir şahsiyete istediklerini kabul etmediği için işkence yapmalarına sessiz kalanlar da bu suça ortak olmuşlardır” denildi. Boyun eğdirme, umutsuzluk ve karamsarlık yaratarak, AKP’nin Kürt halkı için uygun ve yeterli gördüğü sadaka vari hakları kabule zorlama amacı içeren bu uygulamaları meydanları doldurarak kabul etmediklerini gösterdiklerini ve bundan sonra da bu duruşun devam edeceği belirtilen yazıda Öcalan’ın yakalanmasının yıldönümü olan 15 Şubat nedeniyle de "barışçıl kitlesel etkinlikler" planlanması istendi.

Yazıda yapılan etkinliklerde, “Hükümetin tecrit ve işkence politikalarının barışa hizmet etmediği ve Parti olarak bizlerin çözüm arayışlarını zora soktuğu ifade edilmelidir. Çözüm olanaklarının yeniden güçlenmesi ve giderek tırmanan çatışma zemininin ortadan kaldırılması için Öcalan’ın rolünü oynamasına olanak yaratılması talep edilmeli. Tecritin kalkması avukatların haftada bir saat görüşmesi ile de mümkün değildir. Bu nedenle partimizin açık bir talebi olarak Sayın Öcalan’ın özgür kalacağı koşullar talep edilmelidir. Bütün alanlarda en güçlü kitlesellik ve geniş katılım hedeflenmelidir. Bu çalışmaların son derece meşru ve yasal çalışmalar olduğu unutulmamalıdır” denildi.

8 Mart Kadınlar Günü ve 21 Mart Nevruz kutlamaları için de hazırlıkların yapılması istenen genelgede bu çalışmalar için örgütlenme faaliyetlerine de hız verilmesi istendi.

-“ÖCALAN ÖZGÜR OLMALIDIR” EYLEMLERİ İÇİN “OLAĞANÜSTÜ ÇABA” İSTENDİ

BDP Diyarbakır Milletvekili de olan Genel Merkez Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nursel Aydoğan da “Onurlu bir barış, demokratik çözüm ve çözümün yaratılması için “Öcalan özgür olmalıdır” taleplerinin dile getirildiği etkinliklerin en kitlesel ve en güçlü şekilde yapılması için olağanüstü bir çaba gösterilmesini istedi.

Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,873 µs