En Sıcak Konular

Başsavcı vekili Seçen iddiaları doğruladı

8 Şubat 2012 10:31 tsi
Başsavcı vekili Seçen iddiaları doğruladı MİT yetkililerinin savcılık tarafından ifadeye çağrıldığı iddialarına MİT cephesinden ilk açıklama geldi. Öteki taraftan Başsavcı vekili Seçen iddiaları doğruladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya'nın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski MİT Müsteşarı Emre Taner ile eski MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'i telefonla arayarak ifadeye çağırdığını söyledi.

Başsavcı Vekili Seçen, MİT mensuplarının yarın adliyeye davet edildiklerini belirtti. Başsavcı Vekili, MİT mensuplarının şüpheli olarak mı çağrıldıkları yönündeki soruları ise cevapsız bıraktı.

MİT yetkililerinin KCK soruşturmaları kapsamında savcılık tarafından ifadelerinin alınacağı iddiasına MİT cephesinden ilk açıklama geldi.

NTV'nin haberine göre, MİT kaynakları, "Bize ulaşan herhangi bir bilgi yok" dediler.

KCK operasyonları kapsamında sorgulanan sanıkların verdiği ifadelerde, bazı eylemlerin bilgilerinin önceden MİT'e iletildiği iddiaları üzerine MİT müsteşarı Hakan Fidan, MİT eski müsteşarı Emre Taner ve MİT eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş'in İstanbul'daki savcılık tarafından ifadeye çağrıldığı iddia edilmişti.

İddialar üzerine Habertürk TV'den Yasemin Güneri'nin ulaştığı İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ise, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli savcılar böyle bir talepte bulunmuş olsaydı ve böyle bir soruşturma başlatmış olsalardı İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak bana haber verirlerdi. Haber vermedikleri için adı geçen kişilerin çağrıldıkları yönündeki bilgi doğru değildir. Böyle bir davet doğru olsaydı mutlak benim haberim olurdu. Bu olayı ilk kez sizden duyuyorum" dedi.



Bu haber 833 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,081 µs