En Sıcak Konular

'Kocanı ikna etmezsen, öleceksiniz'

8 Şubat 2012 10:06 tsi
'Kocanı ikna etmezsen, öleceksiniz' İngiliz The Times gazetesi, 11 aylık isyan hakkında ilk kez konuşan Esma Esad’ın gönderdiği mesajı yayınladı. Yanındaki yorum yazısında ise Suriye First Lady’sine seslendi: 'Kocanızı bu kan gölünün durması için ikna et, yoksa sonunuz ölüm ola

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın eşi Esma Esad, ülkede yönetim karşıtı gösterilerin başlamasından bu yana ilk kez konuştu. İngiltere doğumlu olan ve Beşar Esad’ın Londra’da dişçilik yaptığı dönemde şimdiki devlet başkanı ile hayatını birleştirme kararı alan First Lady, 11 aylık isyanı bir İngiliz gazetesi The Times’a değerlendirmeyi tercih etti.

Ancak Esma Esad’ın görüşlerini yayınlayan gazete, başyazısında First Lady’ye çok ağır ifadelerle yüklendi. Esma Esad, Times’tan gelen talep üzerine gazeteye gönderdiği açıklamada şu ifadeleri kullandı: Devlet Başkanı bir grubun değil, tüm Suriye’nin Devlet Başkanı’dır. Ben çeşitli hayır kuruluşlarını desteklemeyi ve kırsal kesimin kalkınmasıyla ilgili çalışmaları sürdürüyorum. Gerektiğinde de Devlet Başkanı’na destek veriyorum. Ayrıca görüş ayrılıklarını gidermek ve diyaloğu teşvik etmek için çalışarak şiddet kurbanlarının ailelerini dinliyorum.

'ŞİMDİ SEÇİM YAPMA ZAMANI'

Vatan gazetesinin haberine göre, First Lady’nin bu açıklamasını yayınlayan The Times gazetesi, Esma Esad’a hitaben bir de başyazıya sayfalarında yer verdi.

“Beşar Esad’ın eşi bu noktada kendisini şiddeti durdurması ve diyaloğa başlaması konusunda ikna etmeli” başlığını taşıyan başyazıda şu ifadeler yer aldı: Esma Esad, iki yıl önce elegan bir first leydi olarak görülüyordu. Liberal zekası ve ulaşılabilirliği Suriye diktatörlüğü için yeni bir ton anlamına geliyordu. Ancak şimdi kaderi kocasının emriyle uygulanan ve 6 bin kişinin ölümüne sebep olan acımasız operasyonlara bağlı. Bize gönderdiği mesaj dürüst bir yanıtı hakediyor: Kurbanların ailelerini dinliyor olması övgüye değer. Ancak bu şefkat sadece askerlerin aileleri için mi geçerli yoksa eşinin emriyle işlenen katliamlarda hayatını kaybeden kurbanların yakınları da aynı şefkatten nasibini alıyor mu? Eğer gerçekten Suriye halkı arasında köprüler kurmak istiyorsanız asıl yapmanız gereken şey en etkili olduğunuz ismi, yani kocanızı bu uygulanan şiddetin zalim ve işe yaramaz olduğu konusunda ikna etmektir.

Sizin ve eşinizin şimdi bir seçim yapmanızın zamanı geldi. Ailenizdeki şiddet yanlılarının karşısında durmalı ve geç de olsa bu askeri baskıya son vermelisiniz. Eğer bunu yaparsanız sağ olarak ve onurlu şekilde ülkenin yönetiminden ayrılabilirsiniz. Ancak yine de işlenen suçların hesabını vermekten kurtulamazsınız. Eğer bu katliamlara devam ederseniz, ülke kan gölüne döner ve hükümet düştüğünde sizin sonunuz da muhtemelen ölüm olacaktır.

LAVROV KAHRAMAN GİBİ KARŞILANDI

BM Güvenlik Konseyi’nin Beşar Esad’a görevi bırakma çağrısı yapan karar tasarısına veto koyan Rusya’nın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün Şam’da kahraman gibi karşılandı. Rus bayrakları ve Rusça yazılmış pankartlarla binlerce Esad yanlısı tarafından karşılanan Lavrov, istihbarat şefini de yanına alarak yaptığı ziyaret sırasında Esad’la bir görüşme gerçekleştirdi. Lavrov görüşmeden sonra, Esad’ın şiddeti kaynağından sona erdirme sözü verdiğini söyledi. Bu konuda Esad’dan garanti aldıklarını da sözlerine ekledi. Lavrov, “Esad’ın yakında yeni anayasa tasarısını kaleme alan komisyonla bir araya geleceğini, çalışmanın tamamlandığını ve referandumun tarihinin yakında açıklanacağını” belirtti.

Bu haber 930 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,628 µs