En Sıcak Konular

Özal ailesinden şok tavır

8 Şubat 2012 08:37 tsi
Özal ailesinden şok tavır Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili soruşturma Özal ailesinin tutumu nedeniyle tıkanma noktasına geldi.

Özal'ın saç tellerinin incelenmesini isteyen aile, Başsavcılığın, "Teslim edin inceleteceğiz" uyarısına, "Bakıyoruz" cevabını verdi.

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın şüpheli ölümünü tozlu raflardan indirerek mercek altına alan Ankara Başsavcılığı Özal ailesinin tutumuna takıldı. Dönemin aktörlerinden 50'den fazla kişinin ifadesine başvuran Başsavcılık, son adım olarak Özal'a ait saç telleri ve ses kayıtlarını inceleme kararı aldı. "Masraflı iş. Devlet incelesin" diyerek Özal'ın saç tellerinin incelenmesini istediği belirlenen aileye, "Teslim edin, inceleteceğiz" uyarısı yapan Başsavcılık, Özallar'dan gelen cevapla şoke oldu. Daha önce Başsavcılık'ın delilleri teslim edin uyarısına cevap vermeyen Özallar bu kez de Başsavcılık'a, "Bakıyoruz" yanıtını verdi. "Babama ait çok özel ses kayıtlarını açıklayacağım. Hazırlık aşamasında, deşifre edip hazırlanıyor" diyen Ahmet Özal'ın "Ses kayıtlarını bulamıyorum" dediği bildirilirken, 'saç telleri' için eşi Semra Özal'ın, "Bakıyoruz" cevabı verdi. Özal'ın saç tellerine yapılacak incelemeden, "Masraflı iş, biliyorsunuz  büyük külfetleri var. Soruşturma dahilinde devlet incelesin" diyen Semra Özal'ın bu tavrı şaşkınlıkla karşılandı. Özal'a ait ses kayıtlarını birleştirememesi de eleştirildi.

4 YILDIZLI SORGU

Delil çıkmazına giren soruşturmada Özel Yetkili Ankara Savcısı Kemal Çetin, önümüzdeki günlerde hayatta klan dönemin komuta kademesinin bilgisine başvurmayı planlıyor. Özal'ın yaverliği yapan Aslan Güner'le birlikte dönemin Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş'in de soruşurma kapsamında bilgisine başvurulacağı bekleniyor. Soruşturma kapsamında daha önce Özal'ı muayene eden doktorla birlikte koruma müdürü ve çok sayıda kişi ifade vermişti.

KASADA SAKLANIYORDU

Otopsi yapılmadığı için ölüm sebebi anlaşılamayan, alınan kan örnekleri ise Hacettepe Üniversitesi'nde esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Turgut Özal'la ilgili yürütülensoruşturmanın en önemli delili olma niteliğini Semra Özal'ın uzun süredir dile getirdiği "saç teli" iddiası taşıyordu. Bir başka ülkede kiralık bir kasada saklandığı belirtilen "saç tellerini" Semra Özal'ın henüz savcılığa teslim etme nedeni bilinmiyor.

bugün


Bu haber 909 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,967 µs