En Sıcak Konular

Nedim Şener’e beraat

7 Şubat 2012 16:09 tsi
''Yol İş Sendikası”yla ilgili yaptığı haber nedeniyle yargılandığı davanın duruşması öncesinde gazeteci Nedim Şener’e çay içip, tost yemesi için izin verildi. Hakim, Nedim Şener’in beraatine karar verdi.

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, ''Odatv davası'' kapsamında tutuklu bulunan bu davanın tutuksuz sanığı gazeteci Nedim Şener katıldı. Davanın diğer tutuksuz sanığı Hasan Çakkalkurt ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmaya başlanmadan önce Nedim Şener'in avukatı Yücel Döşemeci, hakim Hasan Gülver ile görüşerek, ''Müvekkilim sabah Silivri'den çok erken saatte aç bir şekilde yola çıkıyor. Jandarmaya söyleyin, bari bir tost yesin. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bile buna izin veriyorlar'' dedi.

Bunun üzerine Hakim Hasan Gülver, Şener'den jandarmanın sorumlu olduğunu ifade ederek, ''Buna nasıl izin veriyim?'' karşılığını verdi.

HAKİM: ADLİYE TOSTU MU?

Döşemeci'nin ''Bari eşi bir tost alsın gelsin. Eşinin zehirleyecek hali yok ya. Siz söylerseniz iyi olur'' şeklinde ısrar etmesi üzerine Hakim, mübaşire ''Bir tost yaptır. Bir de çay getir. Yesin ve duruşmaya çıksın'' dedi.

Mübaşir, tost ve çayı getirmesi üzerine Şener'i duruşmaya getiren jandarma görevlisi, ''Adliye tostu mu?'' diye sordu.

Hakim Hasan Gülver'in ''Evet'' demesi üzerine tost ve çay Nedim Şener'e verildi.

BERAAT KARARI

Son sözü sorulan Nedim Şener, ''Çay, tost ve beraatimi vereceğiniz için teşekkür ederim'' diye konuştu.

Hakim Hasan Gülver, Nedim Şener'in hakkında ''soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek'' ve ''adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek'' suçlarından kamu davası açıldığını hatırlatarak, kanunda tanımlanan suçların yasal unsurları oluşmadığından Şener'in beraatına karar verdi.

Hakim Gülver, eser sahibinin tespit edildiğini belirterek, suçun faili olmadığı anlaşıldığından sorumlu müdür Hasan Çakalkurt'un da beraatine hükmetti.

Nedim Şener, ''Yol İş Sendikası'nda 'Organize' yolsuzluk'' başlıklı haberde ''soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği'' ve ''adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ettiği'' iddiasıyla yargılanıyordu.

İKİNCİ DAVA

Aynı mahkemede, Şener ve Çakkalkurt'un yayımlanan bir haberinde ''Devrimci Karargah Örgütü''ne ilişkin ''soruşturmanın gizliliğini ihlal ettikleri'' iddiasıyla açılan davanın da duruşması yapıldı.

Hakim Hasan Gülver, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılarak, habere konu tanık beyanının bir suretinin gönderilmesi ve soruşturma dosyasında gizlilik kararı bulunup bulunmadığının bildirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

4.5 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 3 Kasım 2010 tarihinde Milliyet Gazetesinin 1. sayfasında başlayan ve 16. sayfasında devam eden ''Siyah çanta odada yoktu'' başlıklı haberde, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen ''Devrimci Karargah Örgütü'' soruşturmasında tanık olan Nazmi Ayhan'ın ifade örneğinin ifşa edildiği kaydediliyor.

İddianamede, eser sahibi Nedim Şener ile o tarihte sorumlu yazı işleri müdürü olan Hasan Çakkalkurt'un, ''soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek'' suçundan 1,5 ile 4,5'ar yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Kaynak: AA

Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,606 µs