En Sıcak Konular

Kışanak değerlendirme yapmadı!

7 Şubat 2012 16:01 tsi
BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Uludere olayına ilişkin hükümetin tavrını eleştirdi. 40 gündür olaya ilişkin bir açıklama yapılmadığını savunan Kışanak, Başbakan'ın, Uludere olayını ağzına almadığını ileri sürdü.

Kışanak, son günlerin tartışma konusu dindar bir nesil yetiştirilmesi konusuna da tepki gösterdi.

Kışanak, Diyarbakır'daki kazılar ile terör örgütü PKK'nın öldürdüğü Kürtlere yönelik başlatılan soruşturmaya ilişkin ise bir değerlendirme yapmadı.

Kışanak, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu. 40 gündür Uludere olayına ilişkin hükümet tarafından bir açıklama yapılmadığını dile getiren BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, savaş uçaklarına kimin emir verdiğinin açıklanmasını istedi. Başbakan, genelkurmay başkanı, milli savunma bakanı, hava kuvvetleri komutanı emrindeki uçakların kalkıp gidip vatandaşları bombaladığını dile getiren Kışanak, 40 gündür bir cevap verilmediğini savundu. Suriye'deki katliam, Filistin'deki insanlık dramıyla ilgilendiğini hatırlatan Kışanak, onların da bir insanlık dramı olduğunu ama her şeyi bu kadar bilen, alakadar olan birincil gündem haline getiren Başbakan'ın, Uludere katliamını ağzına almadığını ileri sürdü.

Başbakanın dini istismar ettiğini, protip bir nesil yetiştirme hevesi olduğunu iddia eden Kışanak, medeniyetin neye göre tanımlandığının açıklanmasını istedi. Bu ülkede çözümün, konuşarak, diyalog kurarak, müzakere ederek mümkün olduğunu vurgulayan Kışanak, 90 yıldır denenmediğini ileri sürdüğü bu yöntemin denenmesini istedi. Kendileriyle alakalı bilgi eksiklikleri, ufuk darlıkları varsa siyaset akademelerinde bunun giderilebileceğini anlatan Kışanak, hep dışta, karşıtlarında durulduğunu savundu.

KIŞANAK'TAN DİNDAR NESİL YETİŞTİRMEYE TEPKİ

Hakikatler Komisyonu kurulup kimin ne cinayeti varsa araştırılmasını isteyen Kışanak, bunun da halka sorulması gerektiğini belirtti. Tornadan, fabrikadan yetişmiş insanlarla ülkenin geleceğe taşınmasının mümkün olmadığını savunan Kışanak, 'dindar nesil yetiştirme'nin bu nedenle sorunlu olduğunu ileri sürdü. Herkesin inancını, kültürünü yaşamada özgür olduğunu belirten Kışanak, buna kimsenin yasak koyamayacağını, özgürlükçü yaklaşılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Cihan



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,386 µs