En Sıcak Konular

'Her şeye hayır diyeceksen...'

7 Şubat 2012 14:44 tsi
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 48 yıldır devam eden Kıbrıs müzakerelerinin daha fazla uzamasına tahammül edemeyeceğini söyledi.

Eroğlu, Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'a,"Her şeye 'hayır' diyeceksen niye bizi oyalıyorsun, anlaşma niyetin yoksa, çıkarsın adam gibi 'Ben bu şartlarda herhangi bir anlaşmaya ihtiyaç duymuyorum' diyebilirsin." dedi.

Derviş Eroğlu, KKTC'yi Koruma Derneği heyetini kabulü sırasında yaptığı konuşmada, Hristofyas'a sert eleştirilerde bulundu. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Her şeye 'hayır' diyeceksen niye bizi oyalıyorsun? 48 yıldır devam eden müzakerelerin daha fazla devam etmesini kabullenmek mümkün değildir." ifadelerine yer verdi.

Bir devlet sahibi olmanın müzakerelerde elini güçlendiren bir olay olduğunun bilincinde olduğuna, müzakere masasında eşit şartlarda müzakerelerin sürdürüldüğüne işaret eden Eroğlu, bir devletin içerisinde değişik görüşlerin olmasının doğal olduğunu aktardı. "Ulusal davalarda hedefler bir olursa müzakereler çok daha başarılı bir şekilde yürütülebilir." diyen Eroğlu, "Müzakere masasından halkımızı memnun edecek bir anlaşmayla kalkma şansınız artabilir. Ben sizlerin ve halkımın desteğini arkamda hissederek bugüne kadar müzakereleri yürüttüm." şeklinde konuştu.

Rum tarafının Avrupa Birliği'ne de girdikten sonra müzakereleri uzlaşmamak için sürdürmeye başladığına, bunun en son örneğinin son zirve öncesi Rum Milli Konseyi'nden 4 konuda çıkarılan "hayır" kararı olduğuna işaret eden Eroğlu şu şekilde devam etti: "Peşinen 'hayır'larla gelen bir tarafla anlaşmaya varmak tabii ki mümkün değildir. O nedenle biz onlara saygı duyarken, onların da bizim haklarımıza saygı duyması, karşılıklı saygı çerçevesinde müzakere edilirse bir anlaşmaya varılabileceğini karşı tarafın da bilmesi gerekir. 'Ben nasıl olsa devletim, Avrupa Birliği üyesiyim. Dolayısıyla bir anlaşmaya ihtiyacım yok' diyerek müzakereleri ileriye atma gayretleri sergilemenin de bir anlamı yoktur. Anlaşma niyetin yoksa, çıkarsın adam gibi 'Ben bu şartlarda herhangi bir anlaşmaya ihtiyaç duymuyorum' diyebilirsin. Dolayısıyla 48 yıldan beri devam eden müzakerelerin daha fazla devam etmesini kabullenmek mümkün değildir."

(CİHAN)

Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,263 µs