En Sıcak Konular

Suriye'de 'kontrollü çöküş'

7 Şubat 2012 11:14 tsi
Suriye'de 'kontrollü çöküş' Bugün Suriye’ye gidecek olan Rusya Dışişleri Bakanı'nın, Esad’a rejimin ‘kontrollü çöküşünü’ önereceği iddia edildi.

BM Güvenlik Konseyi’ne Arap Birliği tarafından önerilen Suriye tasarısını veto eden Rusya’nın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bugün başkent Şam’ı ziyaret edecek. Tasarıyı veto ettiği için Suriye’de Beşar Esad yönetimi tarafından sevinçle karşılanması beklenen Lavrov’a, Dış İstihbarat Şefi Mikhail Fradkov da eşlik edecek.

RUSYA BASKIYA BAŞLIYOR

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar Moskova’nın uzun dönemli çıkarlarını korumak için Esad’a baskı kuracağı yorumlarına neden oldu. Medvedev, Rusya’nın Suriye’de zamanı gelen demokratik reformların uygulanmaya konulmasından yana olduğunu, ziyaretin de bu çerçevede yapıldığını söyledi.

"AMAÇ ENKAZDAN BİRŞEYLER KURTARMAK"

İngiltere’deki askeri araştırmalar merkezi Birleşik Krallık Hizmet Enstitüsü’nden Shashank Joshi “Rusya’nın öncelikli amacı Esad rejiminin enkazından bir şeyler kurtarmaktır. Önemli Arap dostu olan Suriye’yi kaybetmek istemiyor.

"YENİ REJİME GEÇİLECEK"

Moskova en iyi ihtimalle Esad’ın kontrollü şekilde çöküşünü içeren bir plan önerecek. Esad’ın yıkılışıyla birlikte kurulacak yeni rejimin de Esad’ın adamlarından oluşması sağlanmak istenecek” dedi.

CLINTON'DAN BİRLEŞME ÖNERİSİ

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Suriye hakkındaki karar tasarısının Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin’in vetosuyla düşmesi üzerine ‘demokratik Suriye’nin dostlarının’ birleşmesini istedi. Clinton, “Kısırlaştırılmış bir Güvenlik Konseyi’yle karşılaştığımız için artık BM dışındaki çabalarımızı iki katına çıkarmak zorundayız” dedi. ABD Dışişleri Bakanı, Suriye halkının geleceği için “demokratik Suriye’nin dostlarının birleşerek” harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Habertürk



Bu haber 840 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,900 µs