En Sıcak Konular

Uludere'yle ilgili şok iddia!

7 Şubat 2012 08:27 tsi
Uludere'yle ilgili şok iddia! MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya’nın valiye sormaktan vazgeçtiği soru...

Şırnak Uludere’nin Irak sınırında 28 Aralık’ta düzenlenen hava harekâtında sigara ve mazot kaçakçılığı yapan 34 vatandaşın yaşamını yitirmesine ilişkin incelemelerini dün de Şırnak’ta sürdüren TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri vatandaşların ardından sivil ve askeri yetkilileri de dinledi. Heyet dün Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Zeki Vatan ile görüştükten sonra valilikte Emniyet Müdürü Avni Usta, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Bölük, Şırnak İl Jandarma Komutanı Albay İhsan Aslan, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Gülyazı Alay Komutanvekili Albay Hüseyin Onur Güney ve Şenoba Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş’ın da aralarında bulunduğu 10 asker, MİT yetkilisi ve diğer mülki amirlerden brifing aldı.

VALİ: İZİNLİYDİM
Kabartmalı harita üzerinden komisyon üyelerine brifing veren Tümgeneral Bölük’ün, istihbarat paylaşımı ve hava harekâtının, Genelkurmay’ı kastederek Ankara’dan yönetildiğini söylediği belirtildi. Vali Özkan’ın da komisyona “Sınır ötesi operasyonlar bize ve bölgedeki askeri makamlara bilgi verilmeden yapılıyor. Son Uludere hadisesinde ben izinliydim. Harekat Şırnak dışında gerçekleşti” bilgisini verdiği öğrenildi.

Yaklaşık 4.5 saat süren brifingde MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya’nın Vali Özkan’a sormak üzere hazırladığı notlar arasında yer alan “34 kişinin ölümü MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a bir tuzak mı?” sorusunu sormaktan vazgeçtiği kaydedildi. Kendilerine verilen bilgiler ışığında sorusundan vazgeçtiğini belirten Kaya, “Vali Özkan olayla ilgili bazı şeyler anlatınca bu sorudan vazgeçtim. İstihbari bilgilerin direkt Ankara’da alındığı kanısına vardığım için bu soruyu sormadım” açıklamasını yaptı. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Alt Komisyonu Başkanı AK Partili İhsan Şener ise “Aldığımız bilgiye göre operasyonda, Şırnak sınırları içerisindeki idari ve güvenlik birimlerinin kararı olmadığı anlaşılıyor” dedi. Şener, Tümgeneral Bölük’ün “Ankara’dan operasyon öncesi bize ‘Sınır bölgesindeki kara unsurlarınızı çekin’ talimatı verildi. Bölgenin geçici olarak uçuşa yasak bölge ilan edildiği, Kuzey Irak topraklarında tespit edilen PKK’lı bir gruba yönelik hava harekatı yapılacağı, bu nedenle bölgede helikopterlerin ikinci bir emre kadar havalanmaması istendi. Operasyonun ne zaman yapılacağına dair herhangi bir bilgi aktarılmadı” dediğini aktardı.

VİCDANEN RAHAT
Komisyon üyelerine bilgi veren Gülyazı Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş Vehbi Göçmen’in ise “Hava saldırısı öncesi bize sorulmadı. Sorulsaydı kaçakçı olduğunu söylerdik. Bu konuda vicdanen rahatım” dediği öğrenildi. Vali Özkan, komisyon üyeleri ile basına açık olarak yaptığı görüşmede TBMM’nin gösterdiği inisiyatiften memnun kaldığını belirterek, “Bu omuzlarımızın üzerindeki yükü hafifletecektir” dedi.



Bu haber 1,125 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    15,494 µs