En Sıcak Konular

Beşiktaş taraftarına derbi sitemi

7 Şubat 2012 08:14 tsi
Saracoğlu Stadı’nın misafir tribününde büyük hasara yol açan Beşiktaş taraftarlarına Fenerbahçe cephesinden sitem geldi.

Stattan Sorumlu Yönetici Ömer Temelli BUGÜN’e konuştu. “Onları stada davet eden bizdik. Çay, kahve, kek, gofret ikram ettik. Yapılanlar çok ayıp” dedi. Aynı daveti Galatasaray’a yapmayacaklarını da açıkladı.

Fenerbahçe’nin Şükrü Saracoğlu Stadı’nda ezeli rakibi Beşiktaş’ı 2-0 yendiği karşılaşma, sonucundan çok Beşiktaş tribününde yaşanan olaylarla gündeme oturdu. Bilindiği üzere ‘Dört Büyükler’ arasındaki anlaşma gereği derbilerde deplasman maçlarınamisafir seyirci alınmıyordu. Ancak Fenerbahçe yönetimi,maça günler kala 2 bin 600 Beşiktaş taraftarını Saracoğlu’na davet ederek rakibine bir jestte bulunmuştu. Bu davete Beşiktaş kulübü teşekkür ile karşılık verirken İl Güvenlik Kurulu’nun ve Federasyon’un da onay vermesiyle Siyah-Beyazlı taraftarlarmaçı izlemeyeKadıköy’e gelebilmişti.

Bunlar Türkiye’de yaşanmamalı

Ancak Siyah-Beyazlı taraftarların maçı izlediği bölümde yaşanan olaylar, iki kulüp yönetiminin karşılıklı dostluk gösterisini havada bıraktı. Saracoğlu Stadı’nınmisafir tribününde büyük hasar oluşurken yaşananlara ilk tepki Fenerbahçe cephesinden geldi. Sarı-Lacivertli kulübün stattan sorumlu yöneticisiÖmer Temelli artık bu tür olayların Türkiye’de yaşanmaması gerektiğini söyledi. Statta çok büyük hasarmeydana geldiğini dile getiren Temelli, “Bunlar bizim babamızın stadı değil ki. Bir yerde kamuya ait . Yarın Beşiktaşlılar yine oradamaç izleyecek. Biz sökülen o tuvaletleri tamir etmesek, sökülen koltukları yerine koymasak ne olacak? Taşta mı oturacaklar” ifadelerini kullandı.

Sadece Beşiktaşlılar değil...

Beşiktaş taraftarları içinmaç öncesi 2 bin 600 kişilik ikramyaptıklarını belirten Temelli, “Çay, kahve, kekler, gofretler ikramettik. Bu yapılanlar ayıp.Hiçbir taraftarın yapmaması gerekiyor. Fenerbahçe’nin de Beşiktaş’ın da Galatasaray’ın da. Bunlar şık şeyler değil. Alt tarafı bir maç bu” şeklinde konuştu. Temelli, Beşiktaş taraftarlarının metrobüslere verdiği zarer için de “Bunlar devletin malları, yazık. Ellerine ne geçiyor anlamıyorum. Burada Fenerli, Beşiktaşlı,Galatasaraylı önemli değil. Bunu kimyapıyorsa ayıp ediyor” diye konuştu.

Biz oraya gitmedik ki

Fenerbahçeli yönetici Ömer Temelli, Beşiktaş’tan sonra Galatasaray taraftarlarını da Saracoğlu Stadı’na davet edecekleri yolundaki iddiaları yalanladı. “Böyle bir davet olmayacak” diyen Temelli, “Biz Beşiktaş’a daveti, onların stadındaki maça taraftarlarımız gittiği için yaptık. Galatasaray deplasmanına bizim taraftarımız gitmemişti. Dolayısıyla onlar da Saracoğlu’ndaki maça gelmeyecek” dedi.

Fitil metrobüste ateşlendi

Derbi öncesi gerilim Beşiktaş taraftarlarının stada gelişi sırasında başlamıştı. İki taraftar grubunun metrobüs hattında karşılaşmasıyla kavgaya dönüşen olaylarda birçok araç kullanılamaz hale gelmişti.

Savaş alanı gibi

Beşiktaşlı taratfrların bulunduğu bölümde en çok hasarı tuvaletler gördü. Klozet ve pisuvarlar, sifonlar yerinden sökülürken bu bölümlerde çıkarılan yangın hasarı daha da katladı.

Tribün alev alev yandı

Olaylar sırasında Beşiktaş taraftarlarının meşalerle çıkardığı yangın, açılan dev pankartı da tutuşturdu. Yangın, atılan koltuklar ve ahşap maddelerle büyütülmeye çalışıldı. Kısacası olası bir facianın eşiğinden dönüldü.

MARKARYAN: “HERKES ALKOLLÜYDÜ”

Beşiktaş’ın ünlü tribün grubu Çarşı’nın lideri AlenMarkaryan, Saracoğlu Stadı’nda yaşananları alkole bağladı. Sporx’e konuşan Markaryan, “Maçtan önce dostça bir ortam vardı. Yaşanılanlarla ilgili söylenecek çok fazla bir şey yok. Ne yazık ki herkes çok fazla alkol alıyor. Olayların sebebinin altında her iki takım taraftarının da aldığı yüksek düzeyde alkolün etkisi var. Hermaç olan şeyler umarım bir daha yaşanmaz” dedi.

İşte Fenerbahçe’nin açıkladığı hasar tablosu

 



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,305 µs