En Sıcak Konular

Kraliçe'nin 'elmas yılı'

6 Şubat 2012 15:31 tsi
İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, tahta çıkışının 60. yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayınlayarak, kraliçe olmasından bu yana kendisine destek veren herkese teşekkür etti. Kraliçe, kendini Britanya halkına hizmet etmeye adadığını bir kez daha vurguladı.


Kraliçe mesajında, "Bu süre zarfında bana ve eşim Philip'e verdiğiniz muhteşem destek ve cesaret sebebiyle hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Bu özel Elmas Yıl sebebiyle, kraliçelik görevim boyunca her zaman şahit olduğum birlik ve beraberlik ruhumuzun tekrar hatırlanmasını arzu ediyorum." sözlerine yer verdi.

85 yaşındaki İngiliz Kraliçesi'nin tahta geçişinin 60. yıldönümü, Kraliyet Ailesi mensuplarının da katılacağı yurt içi ve yurt dışındaki farklı törenlerle yıl boyunca kutlanacak.

Prens William ve eşi Cambridge Düşesi Kate'in, Kanada, Jamaika ve Beliz de dahil olmak üzere İngiliz Milletler Topluluğu (Commonwealth) ülkelerini ziyaret ederek kutlamalara katılacağı kaydedilirken, Kraliçe ve eşi Philip'in daha çok ülke içindeki törenlere iştirak edeceği bildirildi.

En büyük kutlama töreni ise 2-5 Haziran tarihler arasında Londra'da yapılacak. Deniz Kuvvetleri'ne ait bir filo bu törenler sırasında Thames Nehri'nden geçiş yaparak Kraliçe'yi selamlayacak.

İngiltere Başbakanı David Cameron da tahta çıkışının 60. yıldönümü sebebiyle Kraliçe'ye kutlama mesajı yayınladı. Yerine getirdiği "muhteşem" kraliçelik görevi sebebiyle kendisine milleti adına teşekkür eden Cameron mesajında, "Adanmış, kararlı ve itibarlı duruşuyla her zaman bizlere örnek oldu. Kraliçelik koltuğunda her zaman ağırbaşlı ve otoriter olarak milletine hizmet için oturdu. 60. yıldönümü sebebiyle bir kez daha kendisine teşekkür ederim." ifadelerine yer verdi.

Babası George VI'nın 6 Şubat 1952 tarihinde vefatının ardından tahta geçen Kraliçe II. Elizabeth, 63 yıl tahtta kalan Kraliçe Victoria'dan sonra koltuğunu en uzun süre koruyan kraliyet mensubu.

(CİHAN)

Bu haber 795 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,917 µs