En Sıcak Konular

Suriye halkına sabır...

6 Şubat 2012 15:13 tsi
Suriye halkına sabır... Başbakan Erdoğan, Suriye'de Mevlid Kandili gecesi yapılan saldırıyı kınadığı ve lanetlediğini açıkladı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin Humus kentinde hafta sonunda gerçekleşen olayları şiddetle kınadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, “Fatih Projesi”nin okullarda uygulamaya geçmesi  dolayısıyla Sabahattin Zaim Anadolu Lisesinde düzenlenen törene katıldı.

Yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşanan olaylara değinen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“Komşu bir ülkede, Suriye'de, kardeş bir halka yönelik kanlı, menfur saldırıları da bir kez daha şiddetle kınıyorum, lanetliyorum. Buradan, tüm Suriyeli kardeşlerimize, Türkiye'nin, kardeş Türkiye halkının selamlarını iletiyorum. Suriye'de hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun diyorum. Yaralılara, tüm Suriye halkına sabır ve başsağlığı temennilerimizi sunuyorum.”

Başbakan Erdoğan, yarın TBMM Grup Toplantısı'nda bu konuyu çok daha geniş  bir şekilde değerlendireceğini bildirdi.

GÜL: SURİYE GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN BİR YOLDA

Suriye'deki gelişmelerle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, "Her şey çok kötü senaryoya doğru gidiyor. Bu da bizi çok kaygılandırıyor. Suriye aslında geri dönüşü olmayan bir yol içerisinde" dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Suriye'ye ilişkin karar tasarısının veto edilmesiyle ilgili olarak, “'Birleşmiş Milletler'deki oylamadan üzüntü duyduğumuzu söylemek isterim” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak ile Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında, Suriye'deki gelişmelere ilişkin soruyu da yanıtladı.

Gül, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Suriye'ye ilişkin karar tasarısının veto edilmesinin ardından bazı Batılı ülkelerce oluşturulan “Suriye'nin Dostları” girişiminde Türkiye'nin de yer alıp almayacağının sorulması üzerine, şunları söyledi:

“BM'deki oylamadan üzüntü duyduğumuzu söylemek isterim. Artık soğuk savaş döneminin bittiğini herkesin hatırlaması gerekir. Ülkelerin içindeki insan hakları ihlallerinin, insanlara karşı askeri güçlerin kullanılmasının bu dünyada yeri yoktur. Bu, çok dikkate alınmadı. Son günlerde ve geçen hafta içinde çok büyük kayıplar söz konusu oldu Suriye'de. Çok büyük acılar çekilmeye başladı. Doğrusu çok kötü senaryoya doğru gidiyor her şey. Bu da bizi çok kaygılandırıyor. Aslında geri dönüşü olmayan bir yol içerisinde, Suriye. Cumhurbaşkanı Esad'ın hem kendi ülkesine hem de kendi halkına yapabileceği en iyi iyilik bu politikalarda ısrar etmemesi ve değişimi kabullenmesi.
Türkiye bu konuda Arap Ligi ile beraber çalışıyor ve destekliyor. Ümit ederiz ki Suriye'de artık her şey için çok geç olduğunu, yapılacak her şeyin de çok geride kaldığını ve az olduğunu Sayın Cumhurbaşkanı görür ve ona göre bu işlerden vazgeçer.”

A.A.



Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,056 µs