En Sıcak Konular

Ümraniye çetesi hakkında çarpıcı iddialar

22 Haziran 2007 07:43 tsi
Ümraniye çetesi hakkında çarpıcı iddialar Ümraniye'de ele geçirilen bombalarla ilgili soruşturma kapsamında 5 kişi terör örgütüne üye olmaktan tutuklanırken, yapılanmaya ilişkin çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

Eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in bilgisayarı 'gizli örgütlenmeyi' deşifre ediyor. 'Elma Çekirdeği Yapılanma Modeli'nin kullanıldığı örgütün merkez komitesi 'Planlama ve Yürütme Kurulu' adını taşıyor. Bu kurul, başkan ve alt birim temsilcilerinden oluşuyor. Üyeleri toplu seyahat etmiyor, kod isimleri kullanıyor. Habere göre, Tekin'in ev ve işyerindeki bilgisayarlar, Emniyet'in Bilgi İşlem Şubesi'nde incelemeye alındı. Bilgisayarlarda, Türkiye Cumhuriyeti'nin yeniden yapılandırılması, bu yapılanma için gerekli eylem planları ve örgüt şeması ile AK Parti hükümeti hakkında tutulan sözde '60 yolsuzluk' dosyası bulundu. AK Parti'nin milletvekili aday listesinin incelendiği ve listenin üstünde bazı isimlere yönelik notlar alındığı görülürken, bilgisayarda askeriyenin 2003'ten bugüne kadar yaptığı atama listeleri de ortaya çıktı.

gazeteport.com sitesinin 'Bilgisayardan gizli örgüt çıktı' başlıklı haberine göre, Muzaffer Tekin tutuklanmadan önce bir süre Ümraniye'deki cephanelik evde ikamet etti. Eski yüzbaşının mahkeme kararı ile el konulan bilgisayarında, kurdukları örgüte ait çok gizli bilgiler ve AK Parti ile ilgili olarak yaptıkları çalışmalar bulundu. Evde yapılan aramada ise çatı katındaki gizli bölmede üzerinde mühimmat istif kartı olan haki yeşil renkli kasa içinde 18 adet MKE yapımı el bombası, 18 adet fünye, DM41 NATO standardı tabir edilen 7 adet el bombası ve iki adet Alman el bombası ele geçirildi.

Haberde ayrıca, Tekin'in İstanbul Terörle Mücadele Şubesi tarafından yapılan sorgulamasında kendisine yöneltilen 25 sorunun sadece üç tanesine cevap verdiği, diğer sorulara yanıt vermeyip susma hakkını kullandığı ifade ediliyor. Tekin'in bilgisayarındaki elektronik yazışmalarda, Muzaffer Tekin'in Fatih Altaylı'yı toplantılarına davet ettiği, ancak Altaylı'nın bu toplantılara iş yoğunluğu nedeniyle katılamadığı belirlendi. Bilgisayarlarda ayrıca, Tekin'in halen suç örgütü kurmaktan yargılanan Sedat Peker'e (kızılelmayı kastederek) "kendisini bu yola adamasını takdirle karşılıyorum" yazılı maili ile TSK'da bir komutana gönderildiği belirlenen ve "Son olaylar ve Ak Parti" başlıklı yazıları da bulundu.

Muzaffer Tekin'in Osmanağa Mahallesi'nde bulunan evinde yapılan aramada ise ilginç bazı belgeler ele geçirildi. Bunlar arasında "Devletin yeniden yapılanması için öneriler" ve "Master plan ön çalışması" ibareli bir kitapçık yer aldı. Yapılanma 2 başlığı altındaki belgelerde de 'Planlama ve Yürütme Kurulu' (PYK) alt başlığı ile örgütün merkez komitesi tanımlanıyor.

"PYK, teşkilatın en üst birimidir" denilen belgede, "PYK, devletin ve milletin bekası, yurtiçinde ve yurt dışında milli hakların ve menfaatlerin savunulması ve korunması, ulusal devlet anlayışı içerisinde kısa, orta ve uzun vadeli devlet politikalarının belirlenmesi, devlette devamlılığın sağlanması, milli şeceresinden gelen değerlerin milli şuura dönüştürülerek dünya devletleri arasında öncü konuma gelebilmesi için devletin yeniden yapılanmasını temin amaçlı örgütlenme ve eylem faaliyetlerinden sorumlu birimidir." deniliyor. Bir kurul başkanı ve birim temsilcilerinden oluşan PYK'nın alt birimleri için de şu ifadeler yer alıyor: "İsimleri kesinlikle gizlidir ve deklare edilemez. Kod isimleri kullanırlar. Toplu seyahat etmezler. Toplantıları gizlidir."

Dokümanlara göre, bir siyasi parti oluşturmak veya seçilecek bir siyasi partiyi ele geçirmek de planlanıyor. Bilgisayardaki 'çok gizli' dökümanlar içerisinde AKP milletvekili adayları ile ilgili istihbari çalışmanın yanı sıra AK Parti'nin sözde yolsuzluklarına dair bilgiler yer alıyor.

Gizli örgüt yapılanmasına, elma çekirdeği benzetmesi

Bulunan dokümanlara göre kurulmak istenen modelin, doğayı kopyalama modeli olması önerilerek şöyle deniliyor: "Henüz yolun başlangıcında olan bizler, sahip olduğumuz imkanları bir elma çekirdeği olarak algılamalıyız. Bir ağaç, bir orman olma kararlılığımız var. Görünmeyen yapılanmamızı 'planlama ve yürütme' grubu ve ona bağlı 'alt birimler' olarak tesis etmeliyiz. Bunları gerçekleştirmek için içtüzüğümüzün ödül ve ceza sistemini oluşturmalıyız." Örgütün diğer alt birimleri ise şöyle: Genel Sekretarya, Ticari ve Sanayi, Ekonomi, Hukuk, Siyasi Eğitim, Teknoloji, Kültür Sanat, Milli Savunma (Askeri güçlerimizle ilintili faaliyetlerden sorumlu birim), İçişleri/Emniyet/İstihbarat'tan sorumlu birim, spor ve gençlik, sağlık, diyanet ve dini teşkilat birimleri.

Zaman



Bu haber 1,365 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,919 µs