En Sıcak Konular

Uludere'nin Heron görüntüleri izlenecek

6 Şubat 2012 11:43 tsi
Uludere'nin Heron görüntüleri izlenecek Uludere katliamını incelemek üzere bölgede inceleme yapan TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Heron görünlerini izleyecek.

Uludere'de 34 kişinin hayatını kaybettiği hava saldırısını araştıran TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyeleri çalışmalarının birinci aşamasını tamamlıyor.

Komisyon, bombardımana dayanak olan insansız hava aracı görüntülerini izlemeye karar verdi.

Dün gece kentteki STK temsilcilerini dinleyen komisyon üyeleri, temaslarının ikinci gününde ise Vali Vahdettin Özkan, Başsavcı Zeki Vatan, 23. Jandarma Sınır Komutanı Tümgeneral İlhan Bölük, Alay Komutanı Albay Osman Aslan, Uludere Kaymakamı Naif Yavuz ve diğer askeri yetkilileri dinleyecek.

Vatandaşlarla ve olaydan sağ kurtulan gençlerle konuştuklarını dile getiren Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün, "Helikopterle olay yerinin üzerinden 4-5 kez uçtuk. Kamu görevlilerini dinleyerek araştırmamızın birinci ayağını bitireceğiz. Elimizde ne var nereye geldik, bundan sonra ne yapacağımıza karar vereceğiz. Olayın aydınlanmasını sağlayacağız. Artık hiçbir şey gizli kapaklı kalamaz. Aydınlanmalı ki vatandaşın kafasında herhangi bir soru işereti kalmasın. Millet devlet bütünleşmesi gerçekleşsin" diye konuştu

Komisyon Başkanı Üstün, Heron görüntülerini izleyip izlemeyecekleri yönündeki soruya ise "Elbette ki görüntüleri izlemek istiyoruz. Şırnak'ta buna zamanımız yetmeyecek" yanıtı verdi.

Üstün, resmin tamamını görmeden fikir beyan etmenin kamuoyunu yanıltıcı olabileceğini de sözlerine ekledi.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ise komisyonun ziyaretinin kendi omuzlarındaki yükü hafifleteceğini söyledi. Köye gittiklerinde en büyük tepkiyi mahalli idare temsilcileri olarak kendilerinin gördüğünü söyleyen Özkan, "Vatandaşın bize sürekli sorduğu sorular oluyor. Spekülatif de olsa basına da dayansa soruların cevaplanması hepimizi rahatlatır. Olayın aydınlatılması hepimizi mutlu edecektir" dedi.

ntvmsnbc

Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,001 µs