En Sıcak Konular

Çin, Avrupa'yı tehdit etti mi?

6 Şubat 2012 11:33 tsi
Çin, Avrupa'yı tehdit etti mi? Karbon vergilerinin uygulanması ile birlikte ticari bir savaşın önüne geçmenin mümkün olmayacağı bildirilirken, yorumcular bu sözleri açıkça Avrupa'yı tehdit olarak değerlendirildi.

Avrupa Birliği'nin yeni yıl ile birlikte kendi topraklarına iniş kalkış yapan uçak şirketlerine karbon vergisi koymasına Çin'in tepkisi giderek artıyor.Çin medyasında yer alan haberlerde, çevrecilik ismi verilen bu yeşil bariyerin hem yolcuları hem de uluslarası havacılık endüstrisini büyük zarara uğratacağı şeklinde yorumlandı.

Çin resmi Xinhua Haber Ajansı, karbon vergilerinin uygulanması ile birlikte ticari bir savaşın önüne geçmenin mümkün olmayacağı bildirilirken, yorumcular tarafından bu sözler açıkça Avrupa'yı tehdit olarak değerlendirildi.

Karbon dioksit ve sera etkisine sebep olan gazların salınımı azaltmak için alınan karara tepkiler ise gelmeye devam ediyor. ABD ve Kanada'dan sonra Çin de AB'nin kararına karşı çıkarken aralarında Air China ve China Eastern Airlines'in de olduğu Çin'in dört büyük uçak şirketi yayınladıkları ortak deklarasyonla karbon vergisine karşı çıktıklarını duyurdu.

Deklarasyonda, ''Bu konuda AB ile ortak çalışma içine girmeyeceğiz. Ekstra maliyetleri müşterilerimize yansıtma hedefinde değiliz.'' denildi.

Küresel ısınmanın önüne geçebilmek için AB Komisyonu yılbaşından itibaren birlikteki 27 üye ülkeye inen ya da kalkan uçaklardan karbon vergisi alma kararı aldı. Yeni uygulama ile bilet fiyatlarında kısa mesafelerde 2, uzun mesafelerde ise 24 Euro'ya varan artışlar olacağı hesaplanıyor. Avrupa Komisyonu karbon vergilerini ödemeyen uçak şirketlerini para cezalarına çarptırma yetkisine sahip bulunuyor.

Öte yandan, uygulama sayesinde 2020 yılına kadar 72 milyon ton karbondioksit salımının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bu haber 914 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,386 µs