En Sıcak Konular

Baas rejiminin katliamları devam ediyor

6 Şubat 2012 10:59 tsi
Baas güçleri kuşatma altına aldığı şehirleri bombardımana tutmaya devam ediyor. Suriyeli aktivistlerin açıklamasına göre dün aralarında kadın ve çocuklar da olmak üzere 47 kişi öldürüldü.

Suriyeli eylemciler, Suriye ordusunun Humus’taki Baba Amru ve İnşaat mahallelerini hedef alan şiddetli bombardımanı sonucu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Baas ordusunun protestoculara karşı saldırılarının tehlikeli bir şekilde artış gösterdiği dikkat çekiyor.

Baas Ordusu bu sabah tank ve füzelerle Humus kentinde çeşitli bölgeleri bombaladı. Bu esnada İdlib Eyaleti’ndeki Jebel Ez- Zaviye’de ordudan ayrılanlar tarafından düzenlenen saldırıda rejimin adamlarından da 3 subay öldürüldü, 19 asker esir alındı.
Suriye’deki yerel koordine komiteleri Baas Ordusu’nun Humus Kenti’ndeki Babu Amru ve İnşaat mahallelerini tanklarla bombaladığına işaret etti.

Bu bombardıman rejim güçlerinin dünden beri sürdürdüğü bombardıman kapsamında geldi. Saldırı Kerem Eş-Şami, Babu’d Derib, Babu’s Siba, Er-Rifai, Kerem Ez-Zeytun gibi daha başka mahalleleri de kapsadı. Aralarında kadın ve çocuklar da olmak üzere 20’den fazla kişi hayatını kaybetti.

Baas ordusunun topları aynı şekilde Şam’ın kırsal kesimlerindeki Ez-Zebdani, Madaya, Dariya şehirlerini de harabeye çevirdi. İdlib ilindeki Jebel Ez-Zaviye’deki kasabalar şiddetli topçu saldırısına maruz kaldı.

3 Baas subayı öldürüldü

Diğer taraftan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin açıklamasına göre bu sabah ordudan ayrılanlar tarafından İdlib ilinde kontrol noktasına düzenlenen saldırıda Baas güçlerinden üç subay öldürüldü.

Gözlemevi Jebel Ez-Zaviye’nin El-Bara köyünde gerçekleştirilen bu saldırıda 19 Baas askerinin de esir alındığını belirtti.
Suriye Devrimi Genel Kurulu ise dün Humus, İdlib, Der’a ve Şam’ın köylerinde rejime bağlı güçlerin kurşunlarıyla ölenlerin sayısının 47’ye yükseldiğini beyan etti.

Özgür Suriye Ordusu’ndan Tuğgeneral Mustafa Şeyh, Baas güçlerinin Suriye halkına karşı sürdürdüğü savaşın başarısızlıkla sonuçlanmaya mahkum olduğunu söyledi.

Şeyh, saflarındaki bölünmeler nedeniyle rejimin ordusundaki hazırlık oranının %30’u aşmadığını vurguladı.
Gece gösterileri düzenlendi

Öte yandan Şam’ın kırsal kesimlerindeki bazı şehirlerde Humus ile Suriye güvenlik güçleri ve Şebiha tarafından güvenlik kuşatmasına alınan diğer şehirlerdeki halkla dayanışma adına gece gösterileri düzenlendi.

Suriye’nin başkentinde Devrim Komuta Konseyi gösterinin başkanlık sarayının bulunduğu Muhacirin bölgesindeki Ed-Dir El-Muhammedi mescidi yakınındaki Tal’a Şuri mıntıkasında başladığını, göstericilerin Humus ve El-Halidiye’yi savunan sloganlar attığını, başkan Beşşar Esad’ın düşmesini ve idam edilmesini talep ettiklerini açıkladı.

Aynı şekilde Humus Şehri’nin Bab Hud, Jubbe’l Jendeli, El-Karabis, El-Kusur ve El-Va’r mahallelerinde de rejimin düşmesinin talep edildiği gece gösterileri düzenlendi.

Telbise’de düzenlenen gösterilerde ise Rusya’nın, Suriye’de düzenlenen barışçıl gösterilerin bastırılmasına karşı Güvenlik Konseyi’nde hazırlanan Arap-Batı karar taslağına veto kullanması şiddetle kınandı.



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,985 µs