En Sıcak Konular

Ergin'den basın özgürlüğü paketi müjdesi

6 Şubat 2012 10:48 tsi
Kanal 7'nin konuğu olan Adalet Bakanı Ergin, düşünce ve basın özgürlüğünü geliştirmek için yeni bir paket üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Ergin, paket için tarih verdi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, TBMM’ye sunulan yargının hızlandırılmasına yönelik paketteki düzenlemelerin dışında, düşünce ve basın özgürlüğünü geliştirmeye yönelik yeni bir paket üzerinde çalıştıklarını, mart ayında konuyu kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programı ile Kanal 7’nin konuğu olan Ergin, gündemdeki konulara ilişkin şunları söyledi:

-ÖZGÜRLÜK PAKETİ YOLDA: İfade özgürlüğü ve basın özgürlüğü konusunda yaptığımız ayrı bir çalışmamız var. 15-17 Kasım’da Avrupa Konseyi ile ortak yaptığımız bir çalıştay oldu. AİHM kararları masaya yatırıldı. Türkiye hangi alanlarda ihlal kararlarıyla karşılaşıyor. Çalışma raporu konusunda hocalar çalışma yapıyor. Belli bir aşamaya gelince taslak hazırlayacağız. Asıl düşünce özgürlüğü paketi bu olacak.

- ALGI İLE OLGU FARKLI: Tutuklu yargılama kimseyi mutlu etmez. Ancak ceza adaleti açısından belli davalarda tutuklu yargılama ihtiyacı var. 2009’a kadar böyle bir uzun tutukluluk şikayeti yoktu. Ergenekon gibi davalardan sonra gündeme geldi. Büyük propagandalar yapıldı. Olgu ile algı birbiriyle aynı değil.

- HERKES ADALET İSTEMİYOR: Herkesin adalet istediği kanaatinde de değilim. Kendi pozisyonunu güçlendirecek davranışlar bekliyor. CHP kalkıyor, adalet politikalarını eleştiriyor. Önce kendi çatınızda adaleti sağlayın.

- USUL, ESASIN ÖNÜNDE: Yargılamaların anayasa ve yasalara uygun yürümesi lazım. Usul esasın önüne geçiyor. Usul kurallarını ihlal ederseniz, haklı bir soruşturmada haksız duruma düşme tehlikeniz olur. Hakim ve savcıların usule riayeti şart.

- ABD ELÇİSİ, ÜLKESİNE BAKSIN: Cumhurbaşkanının basın özgürlüğü konusundaki eleştirilerine katılıyorum. Basın özgür değilse ciddi sualler akla gelmeye başlar. ABD Büyükelçisi’nin eleştirileri de var. Kamuoyundaki algıya, tribünlere hoş gelecek sözler söyleme açısından sarf edilmiş sözler. İkiz kulelere yapılan saldırılardan sonra ABD devlet refleksini gözden geçirsin. ABD’ye giden insanların maruz kaldığı muameleleri düşünsün. Sonra laflarını bir daha tartsın derim ben.

- DERT, CEZAEVİNDE SÜRÜNMELERİ DEĞİL: Demokrasiye yapılan müdahalelerle ilgili hesap verilmesinin önündeki engelleri kaldırdık. Toplumun derdi iki kişinin 90 yaşında cezaevlerinde sürünmeleri değil, 30 yıl da geçse demokrasiye kast eden girişimlerin hesap vermesidir. 28 Şubat’la ilgili de suç duyuruları var ama ne çıkar bilme şansımız yok. Uludere’de de devlet vücut diliyle de lisanıyla da özür diledi aslında.

AA- MİLLİYET

Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,527 µs