En Sıcak Konular

Zeytinburnu’nda bomba patladı

5 Şubat 2012 22:34 tsi
Zeytinburnu’nda büyük bir gürültüyle patlayan ses bombası, çevrede maddia hasara neden oldu.




Zeytinburnu’nda geri dönüşüm kutusuna bırakılan ses bombası büyük bir gürültüyle patladı. Patlamanın etkisiyle bazı işyerlerinin camları kırıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Polis, faillerin yakalanması için çalışma başlattı.

Olay, Semiha Şakir Caddesi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi karşısında saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Zeytinburnu Meydanı Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi karşısındaki geri dönüşüm kutusunda patlama meydana geldi.

Patlamanın şiddetiyle geri dönüşüm kutusunun bir bölümü parçalanarak çevreye saçıldı. Cadde üzerinde bulunan bazı işyerlerinin camları da patlamayla birlikte kırıldı. Zeytinburnu’nun en işlek caddelerinden birinde gerçekleşen patlama paniğe sebep oldu. Cadde üzerindeki binalarda ikamet eden vatandaşlar korkuyla kendilerini dışarı attı. Zeytinburnu Meydanı’ndaki vatandaşlar da panik yaşadı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, olay yerini emniyet şeridiyle kapattı. Semiha Şakir Caddesi araç ve yaya trafiğine tamamen kapatıldı. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile bomba uzmanı ekipler olay yerinde detaylı delil araştırması yaptı. Yapılan ilk incelemede patlamaya ses bombasının yol açtığı belirlendi. Detaylı inceleme için olay yerindeki parçalar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuarı’na götürüldü.

Tuncay Bıyıklı isimli vatandaş, geri dönüşüm kutusunun yanından geçtikten sonra büyük bir patlama olduğunu söyledi. Korktuğunu belirten Bıyıklı, patlama sırasında ateş veya kıvılcım görmediğini belirtti.

Hilmi Akanpınar adlı vatandaş da ses bombasını bırakanların halkın huzurunu kaçırmaya, halkı provoke etmeye çalıştığını ifade etti.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma devam ediyor.

Bu haber 757 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,007 µs