En Sıcak Konular

Carter öttü: Herşey büyük İsrail için!

21 Haziran 2007 21:53 tsi
Carter öttü: Herşey büyük İsrail için! ABD eski başkanı Jimmy Carter, BOP'un gerçekleşmesi için çatışmalar çıkartarak ortalığı karıştırdıklarını itiraf etti. Carter, Bush yönetimiyle İsrail’in Filistin’de “El Fetih ile Hamas’ın uzlaşmasını engellemek için ellerinden g

ABD eski başkanı Jimmy İsrail ile Mısır arasındaki barış anlaşmalarına arabuluculuk yapan ABD’nin eski başkanlarından Jimmy Carter, Washington yönetiminin, Filistinliler’i bölmeyi hedeflediğini söyledi.
Jimmy Carter, bir insan hakları forumuna katıldığı İrlanda Cumhuriyeti’nin başkenti Dublin’de, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD ile İsrail’in “El Fetih ile Hamas’ın uzlaşmasını engellemek için ellerinden gelen herşeyi yaptıklarını” belirtti.

Carter, ABD’nin, El Fetih’i desteklemesi ve Hamas’ın kontrolü ele geçirdiği Gazze’ye yardımları engellemesinin bölünmeyi getirdiğini kaydetti. ABD’nin son zamanlarda El Fetih’e, Gazze’de Hamas’ı etkisiz duruma getirmesi için askeri yardım sağladığını da ifade eden Carter, ancak Hamas militanlarının sıkı bağlılıkları ve disiplini nedeniyle El Fetih’in başarılı olma olanağı olmadığını bildirdi.
Carter, ABD’nin, Gazze’de yardıma bağımlı 1.5 milyon Filistinli’yi “cezalandırmayı” sürdürürken, Batı Şeria’daki Filistinliler’e yardımlara yönelik adımının “oradakileri ödüllendirme” girişimi olduğunu belirtti.
Bilindiği gibi Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında İsrail’in genişleyebilmesi için bölünecek ülkelerin arasında Filistin’in adı da geçiyor.

Teslimiyet anlaşmasının mimarı

Carter’ın eski başkan bile olsa bu açıklamalarının, bir itiraf niteliği taşıdığı belirtiliyor. Carter, başkanlığı döneminde, İsrail ile Filistin arasında yapılan sözde barışın mimarı olarak tarihe geçmişti. Bu anlaşma Filistin’in teslimiyeti anlamı taşıyordu. Carter, Yahudilerin bölgede yerini sağlamlaştırmak amacıyla, İsrail ile Mısır arasında arabuluculuk da yapmıştı.



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,543 µs