En Sıcak Konular

Suriye'deki isyan dünyaya yayıldı

5 Şubat 2012 14:11 tsi
Suriye'de Esad rejiminin Humus kentindeki operasyonda yüzlerce kişiyi öldürdüğü iddalarından sonra dünyanın birçok kentindeki Suriye büyükelçiliklerine saldırı oldu.

Başta İngiltere'nin başkenti Londra'daki Suriye büyükelçiliği olmak üzere Trablus, Sidney, Ottowa, Atina, Kahire ve Kuveyt ve Berlin'deki büyükelçilikler saldırıya uğradı.

Bu ülkelerdeki Suriyeli muhalifler, büyükelçiliklerin pencerelerini kırdı. Bazı kentlerde elçiliğin içine giren saldırganlar, mobilyaları kırdı ve bilgisayarları gasp etti. Londra'daki saldırıda polis birçok göstericiyi gözaltına alırken, Kahire, Kuveyt ve Trablus'taki saldırılarda, muhalifler kendi bayraklarını elçiliğe çekti. Tunus ise, Humus'taki olayların ardından Suriye büyükelçisini sınırdışı etmek için harekete geçtiğini açıkladı.

Suriye ordusunun ağır silahlarla Humus kentine gerçekleştirdiği operasyonda 200'den fazla kişinin öldüğü iddia edildi. Ancak daha sonra bazı muhalif gruplar ölü sayısını 55 olarak açıkladı. Esad yönetimi ise muhalefeti, kara propaganda yapmakla suçladı. 

OBAMA: ESAD CİNAYETLERE SON VERMELİ
ABD Başkanı Barack Obama, Suriye rejimini "sivilleri öldürmekle" suçladı. "Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad kendi halkına karşı işlediği cinayete son vermeli" diyen Obama, Esad'ın iktidarı bırakarak, bir an önce demokratik geçize izin vermesi gerektiğini de savundu.

'12 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ'
Suriye'nin resmi haber ajansı SANA ise, ülkenin muhtelif yerlerinde güvenlik güçlerine karşı düzenlenen silahlı saldırılarda 12 askerin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

ntvmsnbc


Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,078 µs