En Sıcak Konular

Bozdağ, Suriye'de yaşananları değerlendirdi

5 Şubat 2012 13:32 tsi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Suriye'de yaşanan olayların kaygı verici olduğunu belirterek, "Bir yönetim kendi halkını öldürürse, masum insanların üzerine silah doğrultursa meşruiyetini kaybeder" dedi.

Hollanda temasları sırasında AA'ya açıklamada bulunan Bozdağ, Suriye yönetiminin kendi halkına silah doğrultan ve her gün onlarca insanın ölümüne neden olan adımlar attığını hatırlatarak, "O yüzden bu yönetimin gitmesi ve Suriye halkının arzu ettiği istekleri neyse ona göre Suriye'de yeniden bir yapılandırmaya ihtiyaç var. Aksi takdirde şu anda devam eden olaylar Suriye'yi daha kötü hale getirecektir" diye konuştu.

Mevcut durumun Türkiye gibi başka ülkeleri de kaygılandırdığına değinen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Her açıdan maalesef Suriye'de durumlar çok kötü, onun için dünya ülkelerinin de artık Suriye'ye ülkelerarası rekabet açısından değil, 'falan ülke şu tavrı koydu ben onun karşısındayım' diye değil veya 'biz şöyle bakıyoruz onlar da böyle bakıyor' diye değil, insanlık adına bir yaklaşım ortaya koymaları lazım. Eğer ülkeler bu konuyu siyasi rekabet olarak görmeye devam ederse maalesef Suriye'de yönetim insanları öldürmeye devam edecektir."

-Kararı Suriyelilerin vermesi lazım-

Suriye'de sorunların çözümü için atılması gereken pek çok adımın olduğuna dikkati çeken Bozdağ, bunların kararının ise Suriyeliler tarafından verilmesi gerektiğini belirtti.

Sorunların ana nedenlerinden birisinin mevcut yönetimin kendi insanlarına silah doğrultması olduğunu söyleyen Bozdağ, "Bu başlı başına fecaat bir durumdur. Ama pek çok neden var. Suriye'de sorunların çözülmesi için pek çok yapılması gereken olacaktır. Bunun kararını da Suriyelilerin vermesi lazım" ifadelerini kullandı.

Bozdağ, Türkiye sınırı yakınında muhaliflerle Suriye ordusu arasında devam ettiği belirtilen çatışmalarla ilgili olarak ise, "Bir takım yerlerde olaylar var, bu olayları Türkiye olarak dikkatle takip ediyoruz" dedi.

aa








Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,401 µs