En Sıcak Konular

271 köy ve 70 mezra yolu ulaşıma kapandı

3 Şubat 2012 20:13 tsi
Hakkari, Gümüşhane ve Balıkesir'de 271 köy ve 70 mezra yolunun etkili kar yağışı nedeniyle kapandığı belirtildi.

Gümüşhane'de, hafta başından itibaren etkili olan soğuk hava ve kar yağışı dolayısıyla, hava sıcaklığı uzun yıllar sonra eksi 24 dereceye kadar düştü. Soğuk havanın etkisiyle Harşit Çayı üzerinde bulunan Torul ile Kürtün Baraj Gölünün bazı bölümlerinde buz tabakası oluştu.

-Adana-

Kozan Orman İşletme Müdürü Atilla Özalp, Çamdere ve Yanalerik köylerindeki ormanlık alanlara yiyecek bırakıldığını söyledi. Özalp, duyarlı vatandaşlar ve esnaftan toplanan 1200 bayat ekmek, simit, pasta, 500 kilo buğday ve yem gibi yiyecekleri yaban hayvanları için doğaya bırakmaya başladıklarını belirtti.

Kış şartlarında hayvanların yiyecek bulmada zorlandıklarını, bazen telef olduğunu kaydeden Özalp, ''Vatandaşlarımız, evlerindeki bayat ekmekleri, yem ve diğer yiyecekleri bizlere getirerek, ormanlarda doğal hayatın sürmesine katkı sağlayabilir''dedi

-Adıyaman-

Çelikhan ilçesine bağlı Yeşilyayla, Mutlu, İzci köy grup yolları, Özel İdareye bağlı iş makinelerinin çalışmaları sonucunda açıldı. Köy yollarının kapalı olması nedeniyle ilçedeki akraba ve yakınlarının yanında kalmak zorunda olan 42 kişi, yolların açılmasının ardından köylerine ulaştı.

Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, İl Özel İdaresi'nin 2 dozer, greyder ve kepçeyle aralıksız çalıştığını, kendisinin de çalışmaları yerinde takip ettiğini ifade ederek, ''Buralarda yaklaşık 3-4 metre kar var. Vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması için ekiplerimiz 3 gündür bu yolda çalışıyor. İnşallah köylülerimizin sıkıntılarını gidereceğiz'' dedi.

-Balıkesir-

Balıkesir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde ana yollardaki trafik akışının aksamaması için başlatılan çalışmalara 3 tuzlama makinesi, 3 greyder, 10 kepçenin yanı sıra 10 tuzlama ekibinin katıldığı ifade edildi.

Belediye yetkilileri, kar yağışının sona ermesinin ardından, kürenen ve yol kenarlarında biriken karların toplanarak derelere taşındığını kaydetti.

-Kapalı köy yolları-

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Gümüşhane, Balıkesir ve Hakkari'de toplam 271 köy ve 70 mezra yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Kapalı köy yollarının il özel idaresi ve karayolları ekipleri tarafından ulaşıma açılması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,198 µs