En Sıcak Konular

BDP, Kürt Konferası için Erbil'de...

3 Şubat 2012 17:42 tsi
Barış ve Demokrasi Partisi milletvekillerinden oluşan bir heyet, 'Ulusal Kürt Konferansı' tarihinin belirlenmesi için Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde temaslarda bulunuyor.

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Van Milletvekili Özdal Üçer, Adana Milletvekili Murat Bozlak'tan oluşan heyet, Irak Kürt Bölgesi Parlamenterler Birliği ile Bölgesel Kürt Yönetimi Parlamentosunu ziyaret etti.

Heyet adına açıklama yapan Bdp Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Ulusal Kürt Kongresi'nin çok önemli olduğunu söyledi. Birtane, ziyaret amaçlarının Ulusal Kongre'nin yapılması için bilgi almak ve tarafları teşvik etmek olduğunu söyledi. Birtane, Erbil'de 4 günlük bir ziyaret çerçevesinde bölgedeki parti ve hükümet yetkilileri ile Ortadoğu'da yaşanan son siyasal gelişmeler, Kürtlerin son durumu, Kürt sorununda yaşanan gelişmeler ile Ulusal Kürt Konferansı ilgili konuları ele alacaklarını belirtti.

Irak Kürt Bölgesi Parlamenterler Birliği Başkanı Nimet Abdullah da, Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin kongresin yapılacağını açıklamasından sonra birlik olarak bu konuda hazırlık yaptıklarını ve bu bağlamda her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını açıkladı. Heyetin ayrıca ziyaret kapsamında Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'den de randevu talep ettiği ancak şu ana kadar talebe cevap gelmediği kaydedildi.

Bdp heyetinin, Barzani ile görüşme gerçekleşmesi halinde Ulusal Kürt Konferansı'na ilişkin takvim belirlenmesini isteyeceği öğrenildi. Geçtiğimiz hafta Suriyeli Kürtlerin konferansında konuşan Mesut Barzani, Kürt Ulusal Konferansı'nın bu yıl yapılacağını açıklamıştı. Barzani konuşmasında herhangi bir tarih vermediği Ulusal Kürt Konferans'ın geçen yıl yapılması öngörülüyordu. Ancak siyasal koşullar gerekçe gösterilerek ertelenmişti.

DTK Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile Bdp Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, geçtiğimiz Kasım ayında Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile Süleymaniye'de görüşmüştü.

cha



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,617 µs