En Sıcak Konular

Büyükşehir sokak hayvanlarına sahip çıktı

3 Şubat 2012 15:03 tsi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi görevlileri, kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarına yönelik önemli bir çalışma gerekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, çalışmalarına kent genelinde sürdüren Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi görevlileri, bakıma muhtaç ve aç kalmış sokak hayvanlarına sahip çıkıyor.

Ekipler, özellikle bakıma muhtaç köpekleri sokaklardan toparlayarak Hayvanat Bahçesi içindeki barınaklarda koruma altına alıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından görevli veteriner hekimler tarafından kısırlaştırılan ve tüm aşıları yapılan köpekler daha sonra barınaklarda besleniyor.

Sokakta zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren hayvanlara sahip çıktıklarını belirten Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, "Yoğun kış şartlarını yaşadığımız şu günlerde hayvanat bahçemiz bünyesinde hizmet veren Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde sokak hayvanlarına yönelik bir çalışma başlattık. Özellikle 5199 sayılı 'Hayvanları Koruma Kanunu' kapsamında dışarıda yaşayan sahipsiz köpekler için belediyemizce tespit ettiğimiz beslenme odaklarına personellerimiz tarafından günlük olarak yem ve su bırakılıyor" dedi.

Bu çalışmayla hayvanların açlığını ve susuzluğunu giderdiklerini belirten Özsöyler, Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşların rahatsız olmayacağı alanlarda yer tespitinde bulunup, sahipsiz ve başıboş sokak hayvanları için beslenme odakları oluşturduklarını, tüm sağlık kontrolleri yapılan dişi köpeklere kırmızı, erkek köpeklere ise mavi küpe taktıklarını bildirdi.



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,234 µs