En Sıcak Konular

Hamaney: Siyonizm bir kanser hücresidir

3 Şubat 2012 13:47 tsi
Hamaney: Siyonizm bir kanser hücresidir
İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney, ABD'nin mantık karşısındaki acizliğinden dolayı tehdide başvurduğunu, ancak bundan asıl zararı kendisinin gördüğünü söyledi.

Ayetullah Hamaney, Tahran Üniversitesi bahçesinde verdiği Cuma hutbesinde ABD'nin tehditleri, yeni yaptırımlar, bölgedeki halk hareketleri, İsrail ve Batıdaki ekonomik krizle ilgili de açıklamalarda bulundu.

ABD'nin ''İran'a karşı askeri saldırı da dahil tüm seçeneklerin masada olduğu'' açıklamalarını değerlendiren Hamaney, ''İran'ı savaşla tehdit etmek ABD'nin zararınadır, savaşın kendisi ise on kat daha fazla bu ülkenin zararınadır'' ifadesini kullandı.

''Tehdit, ABD'nin mantık ve söz karşısındaki acizliğini gösteriyor'' diyen Hamaney, ABD'nin kan dökmek ve zorbalıktan başka bir şey bilmediğini söyledi.

ABD'nin bu tür politikalarının onu kendi halkının bile gözünden düşürdüğünü belirten Hamaney, halk nezdinde itibarını yitiren sistemlerin kaderinin belli olduğunu söyledi ve ''siyonist rejimi'' (İsrail) örnek gösterdi.

Ayetullah Hamaney, ''Amerika ve diğerleri bilsin ki zaten biliyorlar, bizim de tehditler ve petrol ambargosu karşısında tehditlerimiz var ve bunlar gerektiğinde uygulanacak'' diye konuştu.

Bölgedeki halk hareketlerine de değinen Hamaney, ''halkların İslami uyanışı sayesinde bölgedeki dört tağutun yok olduğunu'' söyledi.

Mısır ve Tunus'ta halkın çoğunluğunun İslami duyarlılığı olan parti ve gruplara oy verdiğini hatırlatan Hamaney, bölgedeki diktatör rejimlerin halk tarafından artık kabul görmediğini bildirdi.

Bahreyn'deki halk hareketine dünyanın kayıtsız kaldığını, medyanın orada olup bitenleri yansıtmadığını söyleyen Hamaney, ''Allah'ın yardımıyla Bahreyn halkı da zafere ulaşacak'' dedi.

Bahreyn yönetiminin, İran'ı bu ülkenin içişlerine karışmakla suçlamasının doğru olmadığını kaydeden Hamaney, ''Bahreyn olayına müdahale etseydik, durum farklı olurdu'' ifadesini kullandı.

Ayetullah Hamaney şunları kaydetti: ''İran, nereye müdahalede bulunuyorsa açıkça ilan ediyor. Örnek olarak, biz siyonist rejim karşıtlığında müdahale ettik ki sonucu da 33 ve 22 gün savaşlarında elde edilen zaferdir. Bundan sonra da siyonist rejime karşı olan herkesin destekçisi ve yardımcısı olacağız.''

Bölgedeki uyanışın en önemli etkilerinden birinin İsrail'i daha da tecrit etmek olduğunu belirten Hamaney, ''Siyonist rejim, gerçek bir kanser hücresidir ve mutlaka yok edilmelidir ki inşallah yok olacak'' ifadesini kullandı.

ABD ve Avrupa ülkelerinin ekonomik ve siyasi kriz içinde olduklarını belirten Hamaney, bu ülkelerdeki halkların mevcut duruma itiraz ettiğini, gösteriler yaptığını hatırlattı.

Hamaney, ABD ve AB'nin bugünkü durumunu Sovyetler Birliği'nin yıkılış sürecindeki durumuna benzetti ve bu ülkelerin de aynı kaderi paylaşacağını söyledi.

İran'da Mart ayında yapılacak milletvekili seçimlerine de değinen Hamaney, dışarıdaki düşmanlar ile içteki gafillerin seçimlere gölge düşürme amacında olduğunu, bu yüzden yetkililerin ve halkın dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Adayların birbirini karalamadan usulüne uygun bir şekilde yarışmasını isteyen Hamaney, seçimlerin sağlıklı yapılabilmesi için de ilgili tüm kurum, kuruluş ve kişilerin görevlerinin başında olduğunu bildirdi.

Hamaney, 1979'daki devrimden beri her türlü ambargolara ve baskılara rağmen İran'ın bilim ve teknolojide elde ettiği başarılara da değindi.

Son 32 yılın artı ve eksilerle geride kaldığını anlatan Hamaney, eksikliklerin de var olduğunu, bunların tespit edilerek gerekenin yapılmasını istedi.

Ayetullah Hamaney, Arapça okuduğu ikinci hutbesinde ise Arap halklarına ve ülkelerine seslendi.

Hutbelerin ardından Ayetullah Hamaney'in kıldırdığı Cuma namazına Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Meclis Başkanı Ali Laricani, Yargı Erki Başkanı Ayetullah Muhammed Sadık Laricani, Bakanlar Kurulu Üyeleri, milletvekilleri, askeri ve siyasi liderler katıldı.

Tahran Üniversitesi bahçesinin yansı sıra ana yollara ve ara sokaklara taşan cemaatin milyonla ifade edildiği belirtildi.

aa

Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,663 µs