En Sıcak Konular

Eksi 30 derecede donan iller

3 Şubat 2012 12:44 tsi
Kar yağışı devam ederken, birçok il gece eksi 30 dereceyi gördü. İşte eksi otuzda donan iller...

ERZURUM

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan bölgede soğuk hava yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum'da eksi 35, Ağrı'da eksi 28, Ardahan ve Kars'ta eksi 27, Bayburt'ta eksi 19, Erzincan'da eksi 13 ve Iğdır'da eksi 11 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Ağrı'da eksi 14, Erzurum'da eksi 12, Kars'ta eksi 11, Bayburt'ta eksi 10, Ardahan'da eksi 9, Erzincan'da eksi 3 ve Iğdır'da eksi 1 derece olması bekleniyor.

İl Özel İdaresi yetkilileri, kar yağışı ve tipi dolayısıyla Erzurum'da 380, Ağrı'da 254, Kars'ta 66, Iğdır'da 21 ve Ardahan'da 6 olmak üzere toplam 727 köyle ulaşımın sağlanamadığını bildirdi.

Ulaşımın sağlanamadığı Erzurum'un Horasan, Karayazı, Tekman, Karaçoban, Şenkaya, Hınıs ve Palandöken ilçelerine bağlı köylerde toplam 20 hasta, karla mücadele ve sağlık ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışı ve tipi dolayısıyla kapalı olan Hınıs-Varto Halilçavuş yol ayrımı ile Karayazı-Göksu karayolunun ulaşıma açıldığını bildirdi.

ARDAHAN

Ardahan'da termometreler eksi 30’u gösterdi, 10 metrelik buz sarkıtları oluştu

Ardahan’da etkili olan soğuk hava yaşamı olumsuz etkiledi. Gece hava sıcaklığı sıfırın altında 30 dereceye kadar düştü. Kaldırımlarda oluşan buzlanmalar nedeniyle vatandaşların yürürken zorlandığı şehirde, 10 metrelik buz sarkıtları oluştu. Kura Nehri kenarında bulunan kayalıklarda oluşan buz sarkıtları görenleri şaşırttı. Kar sularının erimesiyle oluşan buz sarkıtları adeta donmuş bir şelale görüntüsünü andırıyor. Vatandaşlar buz sarkıtlarını önünde fotoğraf çektirdi.

Sarkıtların soğuğun şiddetini gösterdiğini kaydeden vatandaşlar, kışın donan Çıldır ve Aktaş gölleriyle Ardahan’ın ayrı güzelliğe büründüğünü vurguladı.

KARS

Kars’ta birkaç gündür etkili olan kar yağışı ve tipi yerini Sibirya soğuklarına bıraktı. Hava sıcaklığı dün gece eksi 30 derece olduğu kentte adeta her taraf buz kesti.

Soğuk havadan dolayı bir çok otomobil çalışmadı. Vatandaşlar araçlarını çalıştırmak için saatlerce uğraştı. Kentte kaldırımlar buz tutarken, apartmanların çatılarında ise yaklaşık 1,5 metrelik buz sarkıtları oluştu.

Kars’ta özellikle akşam ve sabah erken saatlerde etkili olan soğuk hava hayatı durma noktasına getirdi. Soğukların etkili olduğu Kars’ta uzmanlar, vatandaşları mecbur kalmadıkları takdirde dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Kentte sabah saatlerinde hava sıcaklığı eksi 21 derece olarak ölçüldü.

ajanslar

Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,809 µs