En Sıcak Konular

Aydınlar'ın neden istifa ettiği belli oldu

3 Şubat 2012 11:15 tsi
Aydınlar'ın bazı Fenerbahçeliler’den gelen 'TFF'yi bırak mayısta seni başkan yapalım' teklifi üzerine istifa kararını aldığı öne sürülüyor...

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, Türk futbolu içinde bulunduğumuz hafta boyunca Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) yaşanan istifa depremiyle çalkalandı. 30 Ocak Pazartesi günü TFF Başkanlığı’nı bırakmayacağını yönetimiyle beraber yola kararlılıkla devam edeceğini açıklayan TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, 31 Ocak Salı günü ise tabiri caizse Tümfutbol kamuyounu ters köşeye yatırarak istifa kararı aldı.

Mazeretlerini sıraladı ama...

Aydınlar bu ani kararı ile ilgili yaptığı açıklamada UEFA'nın şike soruşturması sürecinde sergilediği tutarsız tavırları ve yönetimi içindeki güven ortamının kaybolmasını istifasına gerekçe göstermişti. Peki gerçekten de Aydınlar'ı istifaya götüren gelişmeler bu iki nedenlemi sınırlı?

‘Kahramanlık’ teklifi

Kulislerde şu günlerde Aydınlar'ın istifası ilemüthiş bir iddia dolaşıyor. Yazarımız Engin Verel'in "Mayısta Fenerbahçe'ye başkan adayı olabilir" şeklindeki yazısı gündemdeki yerini korurken, Aydınlar'a "İsitifa et ve Fenerbahçeliler'in gözünde kahraman ol" dendiği ileri sürülüyor. Fenerbahçe camiasından bazı etkili isimlerden Aydınlar'a “Bırak Federasyonu; mayıstaki genel kurulda seni Fenerbahçe'ye başkan yapalım” teklifinin geldiği, Aydınlar'ın istifasının ardındaki sebebin bu olduğu ifade ediliyor. Aydınlar'ın bu iddialar karşısında sessizliğini bozması bekleniyor.

VARAN 2

BİZ GİDİYORUZ SEN DE GEL

İstifa eden TFF Başkan Vekili Arıboğan'ın aslında bu kararı almak istemediği öğrenildi. Aydınlar'ın "Göksel ile birlikte bırakıyoruz. Senin devam etmen yakışık almaz" demesiyle görevi bırakmaya mecbur kaldığı ileri sürüldü.

Mehmet Ali Aydınlar'ın Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığından istifasının şoku sürerken, görevi bırakan isimlerden2. BaşkanVekili Lütfi Arıboğan'ınise zoraki olarak bu kararı aldığı öğrenildi. İddiaya göre aslında TFF'den ayrılmayı düşünmeyen Arıboğan'a, Mehmet Ali Aydınlar "Göksel Gümüşdağ ile birlikte bu işi bırakıyoruz. Senin göreve devam etmen ve tek başına kalman yakışık almaz" dedi. Arıboğan, bu sözler üzerine istemediği halde istifaya mecbur kaldı.

Elinde kozları var

Öte yandan Lütfi Arıboğan'ın özellikle Fenerbahçe cephesinden gelen suçlamalara karşı kendisini garanti altına aldığı belirtiliyor. Arıboğan'ın gerek Sarı-Lacivertli takımın Şampiyonlar Ligi'nden menedilmesi kararı, gerekse UEFA Başmüfettişi Pierre Cornu'nun şike soruşturmaları ile igili verdiği ifadelele ilgili tüm belge ve dokümanları elinde bulundurduğu ifade ediliyor.

BUGÜN GAZETESİ 

Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,080 µs