En Sıcak Konular

'Saldırıyı ABD yaptı, yeni silahını denedi'

21 Haziran 2007 18:16 tsi
'Saldırıyı ABD yaptı, yeni silahını denedi' Pakistan'ın, Afganistan sınırında, dini eğitim veren bir medresede, geçtiğimiz salı günü gerçekleşen ve 32 kişinin öldüğü füze saldırısını ABD'nin düzenlediği ve yeni silahlarını denediği bildirildi.

 İtalyan haber ajansı Adnkronos'un, ABD medyasını kaynak göstererek yayınladığı haberine göre, Kuzey Veziristan'daki Datakhel bölgesinde bulunan medresede El Kaide ile Taliban'ın eğitim yaptığı istihbaratını alan ABD ordusu, yeni Yüksek Mobilize Topçu Roketleri (HIMARS) adı verilen silah sistemini kullandı. 
 
Haberde, HIMARS'ın en önemli özelliği olarak kötü havalarda da yüksek nişan kabiliyetine sahip olması, kamyonlarda taşınabilmesi ve heryerden ateşlenebilmesi olarak gösteriliyor. 16 saniyede hedefine kitlenebilen roket sistemi, 32 kilometreden 300 kilometre'ye kadar bir alanda etkili olabiliyor. ABD'li askeri uzmanlar, yeni roket sisteminin Afganistan ve Irak'ta teröristlere karşı kullanmak üzere geliştirildiğini vurguluyor.

Bu arada, medresede o sırada kimlerin eğitim gördüğü, sivil insanlarla birlikte eylemcilerin bulunup bulunmadığı ve saldırıyı gerçekte kimin yaptığı da halen gizemini koruyor. Pakistanlı, Afgan ve ABD'li yetkililerden çelişkili açıklamalar geliyor. Başkent İslamabad'taki Ulusal Meclis önünde, dün gösteri düzenleyen hükümet muhalifi bir grup, medreseyi bombalayanların yakalanmasını istemişti. Grup adına açıklama yapan sözcü Liyakat Baloş, ""Füzeler, Afgan sınırından atıldı ve orada masum insanlar öldü. Dini eğitim veren bir medresede yanlışlıkla nasıl bomba patlayabilir" diyerek tepkisini dile getirmişti.

zaman



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,380 µs