En Sıcak Konular

Litvinenko'nun babası Moskova'dan af istedi

2 Şubat 2012 17:26 tsi
Londra'da 2006 yılında Polonyum-210 zehiri ile öldürülen Rus iç istihbarat FSB eski ajanı Aleksandr Litvinenko'nun İtalya'da yaşayan babası Valter Litvinenko (73) Rusya yönetiminden af istedi.



Resmi televizyon 1. Kanal'a konuşan baba Litvinenko, "Vatan tanrı aşkına beni bağışla. Beni affet vatan. Kendi toprağıma geri dönmeme yardım et." diyerek Rus mercilere çağrıda bulundu. Habere göre, İtalya'da küçük kiralık evinde soğuktan titreyen ihtiyarın elektrik ve doğalgaz borcunu ödeyecek parası bile yok.

2008 yılından bu yana Montemarciano şehrinde yaşayan Litvinenko'nun, geçen yıl hayatını kaybeden eşini toprağa vermek için borç aldığı kaydedildi. Borcunu ödeyemediği için evinin elektriğinin kesildiğini anlatan ihtiyar, "Burada sen kimseye lazım değilsin. Gebersen, evden çıkarır ve götürürler. Eşimin yaşadığı gibi. Ben evime dönmek istiyorum. Biz burada kimseye lazım değiliz" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Londra'da sürgünde yaşayan Rus milyarder Boris Berezovski'yi yardım için aradığını anlatan baba Litvinenko, "Berezovski'yi telefonla aradım. O hiç benimle konuşmak istemiyor... Herkes Valter'e (kendisine) tükürdü. Birisine çamur atılması için o sıralarda Valter gerekiyordu. Şimdi ise Valter gereksiz" diyerek öfkesini dile getirdi.

Eski FSB ajanı Aleksandr Litvinenko'nun Londra'da öldürülmesinin ardından İngiliz istihbaratı yine eski Sovyet istihbaratı KGB ajanı Andrey Lugovoy'u suçlu bulmuştu. Aşırı sağçı Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, Lugovoy'u milletvekili yaparken, dokunulmazlık statüsü alan ajanı yargılamak isteyen İngiltere'nin talebine Rusya olumsuz cevap vermişti.

Bunun üzerine İngiltere, üç Rus diplomatı istenmeyen adam ilan etmiş ve ülkeyi terk etmelerini istemişti. Moskova buna karşılık Moskova'da görev yapan dört İngiliz diplomatı sınır dışı etmişti. Litvinenko'nun baba ve annesi de Avrupa'ya göç etmek zorunda kalmıştı.

(CİHAN)

Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,666 µs