iyibilgi Ankara iyibilgi Ankara

En Sıcak Konular

Ankara’dan ateş çıkıyor!

21 Haziran 2007 16:55 tsi
Ankara’dan ateş çıkıyor!

Ankara bugün garip, hızlı ve nedensiz görüşmelere sahne oluyor. Sahne’nin oyuncuları başbakandan ABD elçisine, MİT’den Cumhurbaşkanlığı’na kadar uzanıyor. Neden mi?.. Çok basit! iyibilgi Ankara

Dün gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu toplantısından sonra bugün Ankara seri ve garip görüşmelere neden oluyor. Günü iyi izleyenler bile net bilgiye ulaşamıyor ama saatlik takvim “birşeyler” olduğunu açıkça gösteriyor.

Bu sabahn saat 11:00’de Başbakan Erdoğan Genelkurmay Başkanlığı’na gitti ve tam iki saat burada kaldı. Spekülasyonlar Başbakan ve Genelkurmay’ın Irak sınır haritalarının açıldığı söylüyor.

Toplantı saat 13:00’de sone erdi ve bunun hemen ardından Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Emre Taner, Başbakanlığa geldi ve Erdoğan ile görüştü. Bu görüşme ise 40 dakika kadar sürdü.

Bu toplantının sona erdiği sıralarda Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ABD Büyükelçiliği’nde Büyükelçi Ross Wilson’la biraraya geldi. Bu programlanmamış ve görüşmeydi ve 1 saat sürdü.

Bu görüşmeye ilişkin spekülasyonlar görüşmede Irak ve Ortadoğu’nun masaya getirildiğini söylüyor ama Başbakan Yardımcısı ve ekonomiden sorumlu bakan olarak Şener’in yerine neden örneğin Abdullah Gül’ün olmadığının yanıtı verilemiyor.

Bu toplantının hemen ardından Abdüllatif Şener Köşk’e Cumhurbaşkanı Sezer ile görüşmeye gitti. Saatler 15:30’u gösteriyordu. Aslında bugün aynı saatte Başbakan’ın Cumhurbaşkanı ile mutad görüşmesinin gerçekleşmesi gerekiyordu.

Doğal olarak bu gelişmeye de bir anlam yüklenemiyor. Ankara’da bazı kaynaklar bunun veda ziyareti olduğunu söylüyor ama her iki makam da daha görevlerinin başındalar ve seçim sonrasına kadar da bu pozisyonlarını koruyacaklar. Yani veda için erken.

Öte yandan Başbakan’ın Köşk ziyareti iptal edildiğinde genellikle mazaret kamuyona açıklanır. Bu tür bir açıklama bugün gerçekleşen hiçbir toplantı için yapılmış değil.

Tersine dünkü MGK toplantısı ile birleştirildiğinde bugünkü görüşmelerin tamamınını Kuzey Irak’la ve bir tampon bölge oluşturulması ile ilgili olabileceği bakışı oluşuyor. Ancak bu tahminin gerçek olması için gerekli bilgiler “şu an” için Ankara’da kimsenin dağarcığında bulunmuyor.



Bu haber 895 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,154 µs