En Sıcak Konular

Tahta olmadığı için demokrasi gelememiş!

2 Şubat 2012 15:53 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında bazı kişilerin tek partili dönemle ilgili, "Niye demokrasiye zamanında geçmediler?" eleştirisinde bulunduğunu hatırlattı.

 O dönemde seçim sandığı kuracak imkanın bile olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, seçim sandığının kurulması için tahta ve marangozun olmadığını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk televizyonunda gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un sunduğu Tarafsız Bölge programına katıldı. Dersim belgeleriyle ilgili tartışma sırasında Kılıçdaroğlu, "Bazı aklı evveller 'niye demokrasiye zamanında geçmediler' şeklinde eleştirilerde bulunuyor. Seçim sandığı kuracak imkan bile yoktu, tahta yoktu, marangoz yoktu. Bu kadar yoksulluk içerisinde 10 yılda olağan üstü gelişmelere imza atıldı. Her yıl en az yüzde 7 büyüdüler. Osmanlının borcunu da son kuruşuna kadar ödediler. Cumhuriyeti kuran kadrolar onurlu, yiğit kadrolardır." ifadelerini kullandı.

Programda, Kılıçdaroğlu, Dersim olayları ile ilgili arşivleri açmadığı gerekçesiyle Başbakan Erdoğan'ı eleştirirken araya, Ahmet Hakan Coşkun girdi. Coşkun, Dersim olaylarıyla ilgili Başbakanlık arşivlerinin açıldığını, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün de bir görüşmelerinde bunu teyyid ettiğini aktardı. Coşkun, Erdoğan'ın konuyla ilgili Genelkurmay arşivlerinin de yakın bir sürede açılacağını söylediğini hatırlattı.

Tam bu tartışmalar devam ederken ekrana gelen son dakika bilgisi de adeta Kılıçdaroğlu'nu ters köşeye yatırdı. Ekranda çıkan son dakika haberinde ise; Başbakanlık'ın arşivindeki Dersim belgeleri üzerindeki gizliliğinin kalktığı bildiriliyordu.

(CİHAN)

Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,170 µs